VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/07/29

Sprievod chorého na vyšetrenie lekárom, pomocou sanitky

Vážení,
již přes rok se starám o svojí známou a pobírám opatrovnický příspěvek,kdy tento je můj jediný zdroj příjmu. Jelikož nejsem majitelem automobilu,je má známá odkázaná se na veškerá vyšetření přepravovat sanitními vozy,kdy jako onkologický pacient má přepravu zdarma,ale já jako doprovod,kdy je to pro ní bez doprovodu nepředstavitelné,jsem nucen za tyto služby platit.Tímto se dostávám k podstatě celé věci,proč se na Vás obracím s tímto dotazem. Je mojí povinností i přesto že jsem nezaměstnaný platit poplatky za dopravu,kdy má přítomnost je nutná z důvodu doprovodu?
Když zvážíme situaci,že paní jede několikrát do měsíce na různá vyšetření,je pro mne částka za poplatky přepravy neúnosná.
Chtěl bych Vás tímto požádat o zdělení,zda-li mám nárok na nějakou
úlevu od poplatků,či nikoliv.Ještě zde považuji za nutné uvést,že mám
trvalý pobyt na Slovensku,konkrétně v Žilinském kraji
S přáním pěkného prožití zbytku dne

2014/07/22

Pomôž ľuďom SMS-kou a vyhraj jednu z cien

Nadácia TA3, ktorá pomáha ľuďom v núdzi, organizuje letnú charitatívnu SMS zbierku určenú pre liečbu 10 hendikepovaných ľudí. Liečba, ktorá je pre ľudí finančne nákladná a často až nedostupná, prebehne v piešťanskom zdravotnom zariadení Adeli.
Zbierku Nadácie TA3 môžu podporiť všetci ľudia zaslaním SMS správy na číslo 832. Zároveň sa však zúčastnia aj žrebovania o atraktívne ceny, ktoré do súťaže venovala Televízia TA3 spolu s partnermi zbierky.

Peter Káčer: „Už od vzniku Nadácie TA3 sa držíme vízie pomáhať tam, kde ľudia pomoc potrebujú.“
Správca Nadácie TA3 Peter Káčer sa do zbierky zapojí svojou jazdou naprieč Slovenskom. Sám tak prispeje nielen k publicite zbierky, ale aj zvýšeniu povedomia o možnostiach liečby. Na špeciálne upravenom bicykli prejde stovky kilometrov z Bratislavy do Košíc, pretože chce vliať nádej ľuďom, ktorí majú podobný hendikep ako on a nemôžu si dovoliť nákladnú liečbu.
Technicky zabezpečuje spoločnosť A SMS, s.r.o. Cena SMS je 1 euro.

Viac na http://www.ta3.com/nadacia-ta3.html

2014/07/18

Budu brat do uvahy aj zarobok v UK?

Dobry den,
chcel by som sa spitat či je sa da odvolat proti vyrozumeniu socialnej poistovne o vyrozumeni sumy podpory v nezamestnani. Pracoval som 7 rokov v UK a po prichode na slovensko cca 39 dni som mal zamestnanie na slovensku. Kedze som prisiel o zamestnanie som sa zaevidoval na urade prace a nasledne mi vypocitali davku v nezamestnanosti iba z 39 dni prace na slovensku i napriek tomu ze som dodal formular U1 kde je udavana hruba mesacna mzda pocas poslednych styroch rokov. Tato mzda vobec nebola zahrnuta do vypoctu vymeriavaceho zakladu. Je vobec moznost resp. oplati sa vobec odvolat sa vo i rozhodnutiu a nadej na to ze budu brat do uvahy aj zarobok v UK? Dakujem za radu.

2014/07/15

Žaloba alebo sťažnosť

V r. 2012 som podal žiadosť o priznanie inv. dôchodku, rozsudok bol vydaný 12.11.2013.  ID mi bol priznaný k tomu dňu, kedy ma posudzovali, nesúhlasil som s dátumom, rozsudok uvádza, že dôvodne, lebo som bol PN od júna2011 do  marca2014  a žiadal som o priznanie od skončenia podpornej doby v júni2012.  SP nieže nepriznala SP, ale v júni 2014 ma novým posúdením preradila do inej kategórie, čim som neziskal 41%. Spätne mi odňali ID. Moja kauza začala za platnosti jedného zákona a v zmysle znenia novely od 1.11.2013 preradený so spätnou platnosťou, t.j. anulovali mi ID, pritom som z toho dôvodu nezamestnaný. Podám odvolanie, aj keď rozh. SP nemá odkladný účinok, alebo podať žalobu,sťažnosť?.

2014/07/07

Chcela by som poziadat o individualny studijjny plan.

Dobry den ,

v septembri by som mala nastupit do 1. rocnika externeho studia Kynologie na Univerzitu veterinarneho lekarstva a farmacie v Kosiciach. Pracujem v zahranici .  Chcela by som poziadat o individualny studijjny plan pretoze nie je mozne aby som vedela byt v skole tak dlho a tak casto ako skola uvazda pri externom studiu a taktiez si nemozem dovolit prist o pracu. Mam vystudovane iba gymnazium a to je v tejto dobe velmi malo, preto som sa rozhodla ist aj na vysoku skolu. Chcela by som sa opytat kedy a ako by som mala ziadat o individualny studijny plan a ci  nan mam narok. za odpoved vam vopred dakujem

2014/07/04

Je odkázaný na pomoc inej zdravej osoby a mať celodennú opateru...

Dobrý deň,Chcem sa od Vás informovať či občan ktorý má pozbavený spôsobilosti na právne úkony a je odkázaný na pomoc inej zdravej osoby a mať celodennú opateru podľa rozsudku Okresného súdu má nárok na asistenciu ?                                 Za odpoveď Vám dakujem !!!             

2014/07/03

Budem mat narok ked porodim......

Zdravim. vykonavam osobnu astenciu mojmu priatelovi už 2 roky. stalo sa že som otehotnela nie sme zosobaseni ani nic podobne. budem mat narok ked porodim na rodicovsky prispevok ako je to vlastne mozte nam poradit neplatila si dobrovolne poistenie ani nic. neviem nic ci mam nato narok alebo nie prosim vas napiste my ako to je ci mam narok na ten prispevok a ci dostanem aj ten prispevok pri narodeni dietata vopred dakujem za odpoved.

2014/07/01

Ma aj moj sprievodca cestovanie zdarma?

Dobry den,ak cestujem MHD a som drzitelom preukazu ZŤP-s,tak ma aj moj sprievodca cestovanie zdarma,alebo sa mu dokupuje nejaky zlavneny listok.Dakujem