VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/08/20

Na aké dávky budem mať vtedy nárok, ak budem vykonávať brigádnícku činnosť

Dobrý deň,

Mám 23 rokov a študujem na Univerzite externou formou. Som evidovaná na Úrade práce. V Septembri idem do 5. ročníka. Poberám aktivačný príspevok a dávku v hmotnej núdzi. Od Septembra pravdepodobne budem vykonávať brigádnicku činnosť, kým neskončím školu. Moja otázka je, na aké dávky budem mať  vtedy nárok, ak budem vykonávať brigádnícku činnosť. Zdrav. poistenie a tieto druhy bude platiť Úrad práce.

Ďakujem za skorú odpoveď!

2014/08/12

Vážení priatelia, predstavitelia firiem, inštitúcií a neziskových organizácií.
Zistite, ako sa hrá boccia z invalidného vozíka!
Spoznajte seba aj iných navzájom!
Zažite atmosféru kultúry a športu v akcii!
Propagujte svoju firmu, inštitúciu alebo neziskovku na benefičnom podujatí!

V mene občianskeho združenia ZOM Prešov si Vás dovoľujeme srdečne pozvať k účasti na kultúrno-športovom podujatí pod názvom BOCCIA DAY, ktoré sa bude konať v sobotu 16.08.2014, so začiatkom o 09:00 hod., v športovej hale pri reštaurácii Lietadlo v Podlipníkoch (cca. 20 km od Prešova, smerom na Vranov nad Topľou).

Uskutoční sa rekreačný, integračný turnaj v Boccii 3-členných tímov. Boccia je paralympijská disciplína, šport podobný petangu. Hrá sa v interiéri s loptičkami z umelej kože. Podstatou hry je umiestnenie čo najväčšieho počtu loptičiek svojej farby bližšie k jackovi (biela stredová lopta), ako je najbližšia súperova lopta.

Zostavte svoj trojčlenný tím a reprezentujte (propagujte) Váš subjekt na tomto turnaji! Zažijete zábavu, súťažne napätie aj novú skúsenosť. Radi Vás medzi nami privítame. Cieľom podujatia je predstavenie boccie, ako športu vhodného pre ľudí aj stým najťažším zdravotným postihnutím, integrácia a medzisektorová spolupráca.

Súčasťou akcie bude aj koncert - Benefičný festival Koliesko - vystúpenie umelcov skupín a interpretov v priľahlom Amfiteátri so začiatkom od 15:00 hod. Viac v priložených dokumentoch. Neváhajte a kontaktujte nás!

S pozdravom
Boris Klohna
predseda
ZOM Presov
Karpatska 18, 080 01 Presov
tel.fax: 051 / 770 14 99, mobil: 0908 / 487 603
ICO: 377 866 87
Bankove spojenie: SLSP, c.u.: 0096 288 378 / 0900

2014/08/05

Mozem teda pracovat?

Dobry den,

Chcem vas poprosit o informaciu.Poberam opatrovatelksy prispevok na mamu v sume 175,50 eur.tento prijem mi nepostacuje a chcem sa popritom zamestnat.zamestnanie sa nachadza 100 metrov od miesta kde byvam.Mozem teda pracovat aby mi nebola odnimana davka?Dakujem

Už približne 5 mesiacov vybavujem predlženie RD

Dobrý deň, prosím Vás o pomoc. Už približne 5 mesiacov vybavujem predlženie RD,zo zdravotných dôvodov.Moja dcéra má rázštep pery,podnebia,doteraz sme mali 5 operácii,ešte nás čakajú ďalšie.Okrem toho má imunodeficientný stav,deficit špecifickej celulárnej imunity,potvrdený lab.testami.Má časté infekcie horných dýchacích ciest a otitídy(má zavedené ventilačné trubičky v ušiach).Chodíme po rôznych špecialistoch,liečba razštepu je náročná a o ochoreniach ani nevravím.Ak je zdravá 2 dni v kuse,tak je veľa.Berieme lieky na imunitu,musíme pravidelne kvapkať kvapky do nosa,chodíme na logopediu,pre razštep...Prvú žiadosť mi zamietli,,,odvolala som sa,posúdili to v BA a opať zamietli.Najnovšie aj novú žiadosť.Už neviem,na koho sa mám obrátiť.Dieťa nemôže do kolektívu a mne opakovane neschvalujú žiadosti...Vždy sa odvolajú na zákon č.461/2003. A čo viem,tak maminy s omnoho menej závažnými dg.majú schválené,tak u nás mi zmizla aj posledná štipka nádeje. Je nejaký orgán,ktorý by dozeral na posudkových lekárov?Alebo neviete na koho sa ešte obrátiť?
Ďakujem za odpoveď