VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/12/22

Príjmne prežitie sviatkov a šťastný nový rok Vám praje e-poradňa





Požehnané sviatky Vám,prajeme, aby ste si ich užili v tom pravom zmysle aké majú.
V novom roku, kroku správnu nôtu, bez bolesti pri riešení rôznych životných otázok.





2014/12/18

Poberanie finančných príepevkov na kompenzáciu z eurofondov ?

Dobrý deň, počula som, že je možné poberať opatrovateľský príspevok a všetky ďalšie príspevky ako na hygienu, benzín, auto, skrátka všetky, ktoré poskytuje ÚPSVaR,ale bolo by to z eurofondov. Neviem, či nejde len o nejaký podvod, lebo dotyčná pani, ktorá to chcela sestre vybaviť si zároveň žiadala ukázať aj naše poistky a úvery, vraj dávajú banky a poisťovne zľavy pre ŤZP. Obávam sa, či nejde o podvod a vybavenie opatrovateľského príspevku nie je len krycím manévrom, aby pani uzavrela poistky, získala provízie, a potom oznámila, že sa z eurofondov nedalo nič vybaviť. Neviem, kam sa mám obrátiť, aby som si to overila. Ďakujem

Chranené miesto alebo chranené pracovisko ?

Dobry den,
mam trosku nejasno v niektorych veciach a preto by som Vas chcel pekne poprosit o zodpovedanie mojich otazok. Vopred dakujem.

Mam pozastavenu zivnost. Premyslam nad obnovenim zivnosti s tym, ze by som chcel spravit interetovu predajnu a tym vytvorit pracovne miesto pre ZTP obcana.
Uz som v minulosti prevadzkoval internetovy obchod, cize uzviem co a ako by malo fungovat. Ide o to, ci potrebujem podla Vas chranenu dielnu alebo chranene pracovicko, ked chem mat e shop a zamestnavat tam len jednu osobu a ta bude ztp. Ja budem zivnostnik a majitel eshopu.
Dalej by som sa chcel spytat ci mozem obnovit zivnost a o tyzden poziadat o dotaciu na zriadenie podnikania a dotaciu na zamestnanca so ztp. Pracovisko by bolo v Ilave, len neviem si vypocitat kolko by som mohol dostat od statu prispevok na zriadenei podnikania ana zamestnanca...nejako som nepochopil tie 16 nasobky atd. Bude to miesto vytvorene v Ilave, ako som spominal.

Este raz Vam velmi pekne dakujem za pomoc.

Praovný asistnet, mateská dovolenka

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či môžem vykonávať pracovného asistenta (nie osobného asistenta) popri materskej dovolenke. Som SZČO, popri tom vykonávam činnosť pracovného asistenta osobe ktorá je SZČO so Zdravotným postihnutím nad 70%, a v máji by som mal nastúpiť na materskú dovolenku. Je možné vykonávať všetky tieto činnosti popri materskej dovolenke? Pri vykonávaní pracovnej asistencie mám pevne stanovenú pracovnú dobu.

Ďakujem

2014/12/17

Chcel by som vediet ake daňove povinnoyti mi vyplývaju z činnosti Osobneho asistenta,keď som poberateľom starobneho dôchodku.

Dobrý deň,
Chcel by som vediet ake daňove povinnoyti mi vyplývaju z činnosti
Osobneho asistenta,keď som poberateľom starobneho dôchodku.
Ďakujem
Odesláno z mého ASUS Eee Padu

2014/12/09

Materská a osobná asistencia

Dobrý deň, 

Potrebovala by som sa spýtať, že ako je to v prípade, keď som osobný asistent : starám sa o osobu s ŤZP 240 alebo 248 hodín podľa dní v mesiaci 
starám sa aj o sestru s ŤZP na 17 hodín mesačne                                                                        V prípade, že by som v budúcom roku ostala tehotná, mám nárok na materskú z tohto príjmu? Ak áno, v akej výške?


Ďakujem za odpoveď

2014/12/08

V roku 2013 mi zvýšili mieru poklesu zo 45% na 55% ,ale finančne mi nezvýšili nič.

Dobrý večer.Chcela by som sa spýtať,ohľadom invalidného dôchodku.V roku 2013 mi zvýšili mieru poklesu zo 45% na 55% ,ale finančne mi nezvýšili nič.Pracujem 4 roky v chránenej dielni.Chcela by som vedieť prečo mi finančne nezvýšili invalidný dôchodok.Za Vašu odpoveď vopred ďakujem .

2014/12/05

.Prosim Vas poradte mi ako sa mam odvolat,co s tym.

Dobry vecer,

podala som ziadost pre moju 6 rocnu dceru,ktora ma stredne tazku poruchu sluchu,ale prispevok mi neuznali. Vraj je tazko zdravotne postihnuta na 80%,ale nie je odkazana na pomoc inej fyzickej osoby,lebo nema stupen odkazanosti V.alebo VI ale len 1.Prosim Vas poradte mi ako sa mam odvolat,co s tym. Velmi pekne Vam dakujem. S pozdravom,

2014/12/03

Počul som o tom niečo,že by zamestnávatel dostal od štátu alebo uradu práce sumu každy mesiac na vyplacanie mzdy

dobrý den,som invalidný dochodca s poklesom vykonávania práce s viac ako 70 percent a 25rokov,chcem sa opýtať keby som sa chcel zamestnať,ako je to s platením mzdy,neplatí to štát alebo urad práce do 400e?počul som o tom niečo,že by zamestnávatel dostal od štátu alebo uradu práce sumu každy mesiac na vyplacanie mzdy,dalšia otázka: keby som chcel robiť pri živnostníkovy pracovneho asistenta,zamestnávatel by nerdostaval každy mesiac sumu na vyplácanie mzdy alebo by to dostaval zamestnanec?dakujem