VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2015/07/22

Rada by som vedela odpovede na dve otazky.

Rada by som vedela odpovede na dve otazky. Som dochodkyna a drzitelka ZŤP s osobnou asistenciou na jednu hodinu denne, Hodlam ist so svojim osobnym asistentom na niekolko mesiacov mimo europsku uniu.
Rada by som vedela ci sa aj mimo EU je pladba mojmu asistentovi aktualna a druha otazka je, ak platba je aktualna, ako mozem dorucovat moj Vykaz o odpracovanych hodinach osobnej asistencie a potvrdenie o Vyplatenych odmenach osobnemu asistetovi, do socialnej poistovne.
Vopred Vam dakujem za radu.

2015/07/13

Dá sa napísať nejaké odvolanie?

Dobrý deň chcem sa spýtať mamina si požiadala o vydanie preukazu ťzp. Ale jej to zamietli. Dá sa napísať nejaké odvolanie? mamina má nádor na mozgu a lieči sa na chrbticu. Často cestuje po lekárskych vyšetreniach. Zamietli jej to z dôvodu, že nebola operovaná. Bola v Bratislave a a tam jej pán profesor povedal, že by operáciu neodporúčal. Môžte mi prosím poradiť na koho sa obrátiť s odvolaním? Často cestujem s ňou, lebo má také stavy, že sama to nezvládne. Suseda má preukaz ťzp na chrbticu je akože invalidná dôchodkyňa a ešte robí na plný úväzok aj 12h denne.Tak nechápem aké zákony to máme na Slovensku. 
Ďakujem pekne s pozdravom