VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2015/10/23

Môže byť tejto matke poskytnutá opatrovateľská služba pre postihnutého syna od miestneho úradu??



Dobrý deň, chcem sa spýtať, že ak ma matka postihnuté dieťa, ležiace vyžadujúce si 24 hod. starostlivosť vo veku 4 rokov, matka je z toho dôvodu na predlženej materskej dovolenke do 6 roka dieťaťa, môže byť tejto matke poskytnutá opatrovateľská služba pre postihnutého syna od miestneho úradu??
Ďakujem za radu.
S pozdravom

2015/10/22

Chcem sa informovat ohladne predlzenia rodicovskej dovolenky.

Dobry den,

chcem sa informovat ohladne predlzenia rodicovskej dovolenky. Dňom 13.10.2015 mi skoncila rodicovska dovolenka do dovrsenia veku dietata do 3. rokov. 14.10.2015 som mala nastupit do zamestnania. Po ustnom dohovore som zamestnavatelovi 9.10.2015 oznamila, ze 14.10.2015 nenastupim do zamestnania z dovodu predlzenia rodicovskej dovolenky. Ziadost na posudenie zdravotnej starostilovsti a posudky od lekarov na predlzenie rodicovskej dovolenky zo zdravotných dovodov som podala na urade prace soc. veci a rodiny dna 20.10.2015 (do toho terminu som cakala, na vysledky vysetrenia a posudky od lekara) . V ten den 20.10. 2015 mi prisla aj vyzva od zamestnavatela, ze mu mam do 3 dni dorucit doklad preukazajuci existenciu prekazky v praci. co som mu mailovou formou poslala ziadost o predlzenie rodicovskej dovolenky a poslala posudky od lekara a potvrdenu ziadost o posudenie zdravotného stavu potvrdenu od lekara.  a 21.10.2015 som mu poslala pisomnu ziadost o predlzenie rodicovskej dovolenky do 6. roku dietata. Do sociálnej a zdravotnej poistovne som sa nahlasila do 14.10.2015.
Moja otazka znie:
- kedze som 14.10. nenastupila do zamestnania, pretoze cakam na rozhodnutie o predlzeni rodicovskej dovolenky ci som nejak zakonom kryta, tym ze urad prace soc. veci a rodiny ma na rozhodnutie 30 dni?
-moze so mnou v tejto dobe na cakanie rozhodnutia rozviazat pracovny pomer? ak by mi teda schvalili predlzenie rodicovskej dovolenky z nepriaznivého stavu dietata a medzi tym mi zamestnavatel dal vypoved, da sa na to nejak odvolat?

Dakujem za informaciu a prajem pekny den

S pozdravom

2015/10/20

Dobry den,chcem sa spytat ako odnaucit dieta od zlozvyku.

Dobry den,chcem sa spytat ako odnaucit dieta od zlozvyku.Teda myslim,ze je to zlozvyk.Syn ma 2,5r a od 1r rad pozoroval pracku,neskor ju zacal napodobnovat rukami a zvukmi,ale robi to doteraz.Zacalo nas to znepokojovat lebo to robil castejsie a teraz je to v takom stadiu,ze to robi skoro stale,vsetko toci,kruti,mixuje,miesa,dokonca aj pri kresleni aj pri papani (viac miesa ako papa)Neustale ho okrikujeme,ale on prestane na chvilu a potom zas.Pytali sme sa aj neurologicky ci moze ist o autizmus,ale ten bol vyluceni.Skusali sme rozne metody,nevsimali sme si to,okrikovali sme ho,vysvetlovali sme mu aby to nerobil,ale nic nezabera,neustale sa mu vsetci venujeme aby na to nemyslel,ale zapaja to do kazdej hry...
Dakujem za odpoved,Silvia
P.S pracku miluje doteraz,vie nastavit program a pomaha mi aj pri vesani bielizne...