VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2016/06/21

Ak áno akou formou si ho môžem ako dôchodkyňa nárokovať?

Dobrý deň,

som dôchodkyňa vo veku 63 rokov, poberám dôchodok v sume 660 €, bývam v spoločnej domácnosti so svojou 88 ročnou matkou, ktorá utrpela pred pol rokom zlomeninu krčka stehennej kosti.  Je čiastočne imobilná, pohybuje sa pomocou  francúzskej barle, prípadne 4 bodového chodítka. Zároveň sa u nej prejavuje aj počiatok Alzheimerovej choroby. Obec na základe lekárskej správy vyhotovila : Rozhodnutie o o odkázanosti na sociálnu službu a  opatrovateľskú službu . Ja ju však do žiadneho domova dôchodcov nechcem uložiť, ale starám sa o ňu celých 24 hodín sama.
Mám nárok na opatrovateľský príspevok od štátu, ak áno akou formou si ho môžem ako dôchodkyňa nárokovať?

2016/06/17

Spätné vyplatenie rodičovského prípevku

Chcela by som sa poradit ohladom nasledovneho:

3 mesiace po materskej som nastupila do prace. Kedze manzel je nezamenstanany, stara sa o syna on. Nezamestnanecky prispevok nepobera. Nedavno nam bolo oznamene, ze ma narok na rodicovsku dovolenku, kedze je so synom doma. Radi by sme poziadali o spatne zaevidovanie a pripadne aj financny prispevok. Je toto mozne? Dakujem

2016/06/02

Dobrý deň! Dovoľujem si požiadať Vás o odpoveď na môj problém

Dobrý deň! Dovoľujem si požiadať Vás o odpoveď na môj problém: Proti zamietavému Rozhodnutiu sociálnej poisťovne som podal, v zmysle poučenia,  Návrh na preskúmanie jej rozhodnutia na krajský súd. Po niekoľkých dňoch mi prišlo zo sociálnej poisťovne nové rozhodnutie, ktoré uznalo dôvody môjho Návrhu a zrušilo svoje pôvodné zamietavé Rozhodnutie  a zmenilo ho v môj prospech.  Otázka: je mojou povinnosťou(teda musím) vziať späť svoj Návrh na preskúmanie rozhodnutia sociálnej poisťovne, ktorý som adresoval na krajský súd alebo nemusím robiť nič iba čakať zásielku z Krajského súdu, ktorým uzavrie moju vec( napr. zastavením  konania)?
Ďakujem veľmi pekne za radu a prajem pekný deň