VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/08/05

Už približne 5 mesiacov vybavujem predlženie RD

Dobrý deň, prosím Vás o pomoc. Už približne 5 mesiacov vybavujem predlženie RD,zo zdravotných dôvodov.Moja dcéra má rázštep pery,podnebia,doteraz sme mali 5 operácii,ešte nás čakajú ďalšie.Okrem toho má imunodeficientný stav,deficit špecifickej celulárnej imunity,potvrdený lab.testami.Má časté infekcie horných dýchacích ciest a otitídy(má zavedené ventilačné trubičky v ušiach).Chodíme po rôznych špecialistoch,liečba razštepu je náročná a o ochoreniach ani nevravím.Ak je zdravá 2 dni v kuse,tak je veľa.Berieme lieky na imunitu,musíme pravidelne kvapkať kvapky do nosa,chodíme na logopediu,pre razštep...Prvú žiadosť mi zamietli,,,odvolala som sa,posúdili to v BA a opať zamietli.Najnovšie aj novú žiadosť.Už neviem,na koho sa mám obrátiť.Dieťa nemôže do kolektívu a mne opakovane neschvalujú žiadosti...Vždy sa odvolajú na zákon č.461/2003. A čo viem,tak maminy s omnoho menej závažnými dg.majú schválené,tak u nás mi zmizla aj posledná štipka nádeje. Je nejaký orgán,ktorý by dozeral na posudkových lekárov?Alebo neviete na koho sa ešte obrátiť?
Ďakujem za odpoveď

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Ak nesúhlasíte s rozhodnutím UPSVaRu a po opätovnej žiadosti a následnom rozhodnutí nie ste spokojná, môžete sa vo veci obrátiť na súd. V danej problematike Vám spoľahlivejšiu radu podá právnik.
Je viacero alternatív ako postupovať.
1)Obrátiť sa na internetovú právnu poradňu- napr. http://e-pravo.sk
služba je myslím bezplatná

2)Centrum právnej pomoci

Je nováčikom v pomoci v správnom konaní. Ľuďom dotknutým rozhodnutím správneho orgánu na úseku sociálneho zabezpečenia môže centrum pomôcť dvoma spôsobmi, hovorí Erika Kováčová.

Základnú právnu radu žiadatelia dostanú na predbežnej konzultácii. Poplatok za najviac hodinové sedenie je 4,50 eura. Právnik vám odporučí, ako podať odvolanie, poučí vás o jeho náležitostiach a podobne.

Ak ste už vyčerpali opravné prostriedky, dozviete sa o možnosti podať žalobu o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia či postupu správneho orgánu, prípadne vám poskytnú vzorovú žalobu. Poučia vás o postupe na odstránenie prieťahov v konaní.

Druhou možnosťou je priznanie nároku na bezplatnú právnu pomoc. Pridelený advokát vás napríklad môže zastupovať v súdnom konaní. Žiadateľ o právnu pomoc však musí splniť limity ohľadne príjmu a ďalšie podmienky. Podrobnosti sú na www.legalaid.sk.

3)Kancelária verejného ochrancu práv

Ombudsman síce nie je účastníkom súdneho konania a nemôže vás zastupovať ani za vás podať návrh či opravný prostriedok, je však oprávnený napríklad preskúmať plynulosť konania.

Prekážkou býva rozhodnutie súdu – ak už raz rozhodol, musí ho rešpektovať. Nepomôže ani vtedy, ak sa cítite oklamaní, no úrady dodržali zákony.

Ak sa rozhodnete podať podnet k ombudsmanovi, pretože pri konaní, rozhodovaní alebo nečinnosti boli podľa vás porušené vaše základné práva a slobody, dá sa to písomne i osobne. Adresa je Kancelária verejného ochrancu práv, P. O. Box 1, 820 04 Bratislava 24, či sekretariat@vop.gov.sk.

eporadca povedal(a)...

Na súd sa môžete obrátiť po opätovnom odvolaní sa, na ktoré máte právo v lehote 15 dní od doručenia rozhodnutia. K odvolaniu poväčšine treba dodať nové lekárske vyšetrenia.
Je možné sa zúčastniť aj posudkového konania, ale len ak o to požiadate UPSVaR a on Vašej žiadosti má vyhovieť. Viac sa dočítate na http://ekonomika.sme.sk/c/6503349/posudok-lekara-nemusi-byt-o-vas-bez-vas.html

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520

drmercyhospital povedal(a)...

Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
Nemocnica čo najskôr.
E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
WhatsApp: +2348100367800
S pozdravom,
Nemilosrdná nemocnica Dr.