VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/09/18

Momentálne žijeme spolu ako druh a družka...

Dobrý deň,chcem sa od Vás informovať-poradiť som asistentka pre bývalého manžela momentálne žijeme spolu ako druh a družka,mám nárok na viac hodiny ako ( manželka 4-hod.?! )  do teraz som mohla mať max 120.hod mesačne ako ( priamy rodinný príslušník ) už ako družka nie som ( priamy rodinný príslušník ?! ) nakoľko hodiny mám nárok mesačne ako asistentka/družka ??                              

5 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

V definícii rodinného príslušníka podľa zákonníka práce je okrem všetkých priamych rod. príslušníkov, uvedená aj : iná osoba, žijúca v spoločnej domácnosti /ak žijete v spoločnej domácnosti/ . Čiže ak pod názvom : iná osoba berie aj druh -družka tak sa hodiny nemenia. Závisí od UPSVaRU - ako vyhodnotí vzniknutú situáciu.
citujem
"iná osoba, ktorá so zamestnancom žije spoločne v domácnosti, napríklad druh, dieťa manžela alebo druha z predošlého manželstva, ale i ľubovoľná osoba bez príbuzenského vzťahu žijúca so zamestnancom v spoločnej domácnosti."

Podmienka spoločnej domácnosti sa teda nevyžaduje pre manžela, vlastné dieťa, rodiča, súrodenca atď., vyžaduje sa len pre "inú osobu".


Pojem "(spoločná) domácnosť" je definovaná v § 115 Občianskeho zákonníka: "Domácnosť tvoria fyzické osoby, ktoré spolu trvale žijú a spoločne uhrádzajú náklady na svoje potreby".

Unknown povedal(a)...

§ 115

Unknown povedal(a)...

Kolko hodin môže MAX rodinný prislušník ako asistentka pre občana ZŤP, mesačne uviesť ??? dakujem za odpoved

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520

drmercyhospital povedal(a)...

Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
Nemocnica čo najskôr.
E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
WhatsApp: +2348100367800
S pozdravom,
Nemilosrdná nemocnica Dr.