VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2016/10/17

Moja stara mama mala tazky uraz, je po operacii krcka stehennej kosti a prognoza je taka, ze chodit skor nebude ako bude.

Dobry den.
Velmi pekne Vás prosim o radu. Moja stara mama mala tazky uraz, je po operacii krcka stehennej kosti a prognoza je taka, ze chodit skor nebude ako bude. Ak ano, je to dlhodobá zalezitost. Zatial je v nemocnici,leziaca, no ked sa vrati, je potrebne sa o nu postarat. Vsetci sme zamestani. Urcite niekto z nas musi z práce odist. Sama zostat nemoze, neporadi si..... Ako postupovat....Viem, ze vybavenie prispevku na opatrovanie nejaky cas trva, ak jej ho vobec priznaju, máme uz vselijake skusenosti...... Co robit, dat ihned výpoved  a ist na urad práce a vybavovat prispevok na opatrovanie alebo ako to riesit so zamestnávatelom, su nejake ine moznosti, postupy?  Velmi pekne Vam dakujem za radu.

1 komentár:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

1) možnosť požiadať o príspevok na opatrovanie, ktorý sa vybavuje na príslušnej pobočke UPSVaRu a vypočítavá sa zo starobného dôchodku žiadateľa. Max. výška pre 1 osobu je myslím cca 220€
Viac na
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialna-pomoc/tazke-zdravotne-postihnutie/penazne-prispevky/pp-opatrovanie/


2) možnosť vybaviť si odkázanosť na soc. službu - zariadenie pre seniorov
opatrovateľskú službu z mesta, obec ( opatrovateľka bude k Vám chodiť domov )
Informujte sa na oddelení soc. služieb na obecnom úrade, prip obce.
Príklad
http://www.bratislava.sk/ziadost-o-posudenie-odkazanosti-na-socialnu-sluzbu/d-11020191

Podpora: môžete požiadať o zdravotnícku pomôcku, ktorá je na lekársky predpis : inv. vozík príp . polohovateľnú posteľ a iné - k tomuto sa môže vyjadriť všeobecný lekár žiadateľa.