VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2017/10/17

Chcela by som si predĺžiť rodičovskú dovolenku

Dobrý deň, môj synček dovŕši 4.4.2018 tri roky. Chcela by som sa spýtať, chcela by som si predĺžiť rodičovskú dovolenku vzhľadom na to, že mu diagnostikovali kliešťovú boleriózu a je to beh na dlhú trať. Teraz berieme už tretie antibiotiká, o pól roka má ísť znovu na komplexné vyšetrenie.
Má oslabenú imunitu a k tomu ho ešte stále naplno kojím.

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa posudzuje príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podľa miesta trvalého pobytu alebo prechodného pobytu oprávnenej osoby.

Posudok o dlhodobo nepriaznivom zdravotnom stave dieťaťa vydá príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny na základe písomnej žiadosti oprávnenej osoby alebo žiadosti podanej elektronickými prostriedkami podpísanej zaručeným elektronickým podpisom oprávnenou osobou.

Predĺžená rodičovská dovolenka

"Predĺžená" rodičovská dovolenka je hovorový termín, ktorý Zákonník práce nepoužíva (takisto "predĺžený" rodičovský príspevok).

Rodičovská dovolenka (ktorej účelom je prehĺbenie starostlivosti o dieťa po vyčerpaní materskej dovolenky) sa v zásade poskytuje do dňa, v ktorom dieťa dovŕši tri roky veku. Týmto dňom sa rodičovi spravidla končí rodičovská dovolenka a nasledujúci deň by mal nastúpiť naspäť do práce.

V prípade dlhodobo nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa, ktorý vyžaduje osobitnú starostlivosť, je však možné požiadať zamestnávateľa o rodičovskú dovolenku až do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku.

Rovnako tak rodičovský príspevok. Nárok naň zaniká od prvého dňa kalendárneho mesiaca, ktorý nasleduje po kalendárnom mesiaci, v ktorom dieťa dovŕšilo zákonom určený vek (ak dieťa dovŕši vek 3 roky 15. mája, nárok na rodičovský príspevok zanikne 1. júna).

Po dovŕšení 3 rokov veku dieťaťa je možné poberať rodičovský príspevok aj naďalej v prípade, že má dieťa dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav.

Dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa je:

» » choroba a stav uvedené v prílohe č. 2 zákona o sociálnom poistení, ktoré podľa poznatkov lekárskej vedy trvajú viac ako dvanásť po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov alebo je predpoklad, že budú trvať viac ako dvanásť po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov, a vyžadujú osobitnú starostlivosť podľa tejto prílohy, alebo

» » choroba a stav vyžadujúce osobitnú starostlivosť, ak choroba a stav vylučujú schopnosť sústavne sa pripravovať na povolanie a vykonávať zárobkovú činnosť.

Prehľad chorôb a stavov, ktoré vyžadujú osobitnú starostlivosť, resp. vylučujú schopnosť sústavne sa pripravovať na povolanie a vykonávať zárobkovú činnosť podľa prílohy č. 2 k zákonu o sociálnom poistení nájdete aj v našom článku: Rodičovský príspevok do 6 rokov veku dieťaťa.

Viac https://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=10000077

eporadca povedal(a)...

Dôležité je ustrážiť si proces vybavovania žiadosti. Myslím, že je stanovená určitá lehota pred dovŕšením 3 roku života dieťaťa.

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň, hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, úver na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečený úver, rizikový kapitál atď ... ALEBO Boli ste odmietnutý úver od banky alebo akejkoľvek finančnej inštitúcie za jednu alebo viac dôvodov. Nachádzate sa na správnom mieste pre svoje úverové riešenia! Sme organizácia kresťanských úverov, poskytujeme pôžičku tým, ktorí ju potrebujú pozitívne, a tiež tí, ktorí sú dôveryhodní, poskytujeme úvery podnikom a jednotlivcom za nízku a cenovú úrokovú sadzbu 2%. kontaktujte nás pomocou nižšie uvedených údajov a bez podvodov
 
E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756 ďakujeme



Maria Perez povedal(a)...

Vážna a čestná ponuka úverov

E-mail: mariadiosperez@gmail.com
Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

ahoj
Ja som Maria Perez, poskytujem pôžičky akejkoľvek konkrétnej osobe, spoločnosti a združeniam bez rozdielov medzi rasami a túžobným kontinentom podľa nasledujúcich kritérií:
Výber sumy: od 5.000 do 2.000.000 €.
Výber doby splácania: 1 až 20 rokov. Náhrada je 3 typy: mesačne, ročne alebo jednorazovo.
Ročná úroková sadzba: 5% zo sumy na požičanie.

E-mail: mariadiosperez@gmail.com
Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

Srdečné pozdravy.