VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2017/11/22

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na výšku opatrovateľského príspevku

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na výšku príspevku pre moju mamu ktorá sa od januára bude starať o svoju postihnutú mamu. Babka poberá dôchodok 300€  + 85€ jej uznali vdovské za dedka ktory tento rok zomrel. Babka je silná epileptička nevie sa o seba sama postarať (ZŤP ma tušim uznané na 75%) takže sa rozhodli rodičia že si babku nasťahujú k sebe a mama dala tým pádom výpoveď v práci. 

1. Otázka je : Koľko € bude mama poberať príspevok na opatrovanie? Na internete som našiel že 249,35 €  + vie požiadať o zvýšenie 49, 80 € pretože ona sama nie je ešte v dôchodkovom veku a nemá prijem zo zamestnania a nepoberá ani dôchodok. Ale táto suma (249,35€) sa znižuje pokiaľ babka dostáva viac ako 1,7 násobok živ. minima(339,116) čo s dedkovym vdovským už momentálne bude mať viac t.j. tých 385€. 
2. Otázka: o koľko sa poníži príspevok na opatrovanie? iba o ten rozdiel alebo bude spadať už pod úplne nejakú inú kategóriu? 

3. Pri posudzovaní výšky opatrovateľského sa bude brať do úvahy aj otcov príjem z práce? (kedže budú žiť všetci v jednej domácnosti s rovnaký, trvalým bydliskom)

Ďakujem za pomoc neviem sa k týmto odpovediam nikde dopátrať a kedže sa to priamo netýka mňa na úradoch v ba ma taktiež odpísali.

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Zákon 447/2008 o kompenzačných pomôckach, kde sa spomína aj príspevok na opatrovnaie
ods 12

(12) Ak je príjem fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím vyšší ako 1,7-násobok sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu ustanoveného osobitným predpisom,29) výška peňažného príspevku na opatrovanie podľa odsekov 7 až 9 sa zníži o sumu prevyšujúcu tento príjem; ak je fyzickou osobou s ťažkým zdravotným postihnutím nezaopatrené dieťa,7) peňažný príspevok na opatrovanie sa zníži o sumu, ktorou príjem fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím prevyšuje trojnásobok sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu ustanoveného osobitným predpisom.29)

2. Otázka: o koľko sa poníži príspevok na opatrovanie? iba o ten rozdiel alebo bude spadať už pod úplne nejakú inú kategóriu?

Prikláňam sa k tejto verzii aj keď môžu byť ešte iné premenné ( keďže to je príklad pre pracovníkov UPSVArU
Ak má Vaša babka staorbný dôchodok spolu s vdovským cca 380 € tak rozdiel k 336 je okolo 44€ čo by sa malo odpočítať od príspevku na opatrovanie

Pre spoľahlivejšiu odpoveď navštívte pobočky UPSVaRu v mieste bydliska, prípadne kontaktujte tel. Ústredie Práce Soc Veci a Rodiny
Odporúčam preštudovať zákon 447/2008
Odkaz
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2008-447

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň, hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, úver na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečený úver, rizikový kapitál atď ... ALEBO Boli ste odmietnutý úver od banky alebo akejkoľvek finančnej inštitúcie za jednu alebo viac dôvodov. Nachádzate sa na správnom mieste pre svoje úverové riešenia! Sme organizácia kresťanských úverov, poskytujeme pôžičku tým, ktorí ju potrebujú pozitívne, a tiež tí, ktorí sú dôveryhodní, poskytujeme úvery podnikom a jednotlivcom za nízku a cenovú úrokovú sadzbu 2%. kontaktujte nás pomocou nižšie uvedených údajov a bez podvodov
 
E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756 ďakujeme



Maria Perez povedal(a)...

Vážna a čestná ponuka úverov

E-mail: mariadiosperez@gmail.com
Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

ahoj
Ja som Maria Perez, poskytujem pôžičky akejkoľvek konkrétnej osobe, spoločnosti a združeniam bez rozdielov medzi rasami a túžobným kontinentom podľa nasledujúcich kritérií:
Výber sumy: od 5.000 do 2.000.000 €.
Výber doby splácania: 1 až 20 rokov. Náhrada je 3 typy: mesačne, ročne alebo jednorazovo.
Ročná úroková sadzba: 5% zo sumy na požičanie.

E-mail: mariadiosperez@gmail.com
Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

Srdečné pozdravy.

Susan Benson povedal(a)...

Dobrý deň, dámy a páni, potrebujete finančnú pomoc? Som Susan Bensonová. Som poskytovateľ pôžičiek a zároveň finančný poradca.

Potrebujete podnikateľský úver, osobný úver, hypotekárny úver alebo úver na dokončenie vášho projektu? Ak je vaša odpoveď áno, odporúčam vám kontaktovať moju firmu. Poskytujeme všetky druhy úverových služieb vrátane dlhodobých a krátkodobých pôžičiek, zabezpečených a nezabezpečených úverov a mnoho ďalších. Pre viac informácií nám napíšte e-mailom: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) alebo mi napíšte správu priamo na WhatsApp cez: +447360502110 a okamžite dostanete odpoveď.

Pôžička od spoľahlivej a kompetentnej spoločnosti je to, čo potrebujete na dosiahnutie svojho cieľa. Sme spoločnosť poskytujúca komplexné finančné služby a sme odhodlaní pomôcť vám splniť všetky vaše túžby. Špecializujeme sa na poskytovanie štruktúrovaných finančných riešení jednotlivcom a spoločnostiam tým najefektívnejším a najrýchlejším spôsobom.

* O pôžičku môžete požiadať kedykoľvek a kdekoľvek.
* Flexibilná suma – Vy sa rozhodnete, koľko si chcete požičať.
* Rýchle priame financovanie - Získajte svoj úver do 24 hodín po schválení.
* Flexibilná úroková sadzba 3 %.
* Vysoká miera schválenia
* Flexibilné splácanie – Vyberáte si dátum splácania, buď týždenne, mesačne alebo ročne na dobu 1-30 rokov.
* Jednoduchá online aplikácia.
* Personalizované poradenstvo a odborné znalosti.
* Žiadne skryté poplatky

Nepremeškajte príležitosť kvôli nedostatku financií. Kontaktujte moju spoločnosť teraz, môžeme vám pomôcť s pôžičkou, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktorí čelia finančným problémom po celom svete

Ak chcete získať viac informácií o našej ponuke pôžičiek, pošlite nám žiadosť o pôžičku prostredníctvom
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Sprostredkovatelia / konzultanti / makléri sú vítaní, aby priviedli svojich klientov a sú 100% chránení. S úplnou dôverou budeme spolupracovať v prospech všetkých zúčastnených strán.