VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/10/29

Chcela by som sa preto spýtať ako má vyzerať konkrétne tlačivo, ktoré pošleme na ústredie Sociálnej poisťovne v Bratislave

Dobrý deň,

prostredníctvom Vašej stránky eporadna.blogspot.sk som sa dozvedela o možnosti poradiť sa ohľadom záležitostí zdravotne znevýhodnených a preto by som sa chcela spýtať na to, ako postupovať pri odvolaní sa voči výške invalidného dôchodku. 

Mojej matke bol priznaný 50%-tný invalidný dôchodok, no táto výška sa jej zdá nedostatočná, nakoľko skutočne nie je schopná vykonávať takmer žiadnu prácu a táto výška sa zdá nedostatočná aj jej neurologičke, ktorá jej rovnako odporučila, aby sa odvolala. 

Rozhodnutie o výške invalidného dôchodku jej bolo doručené pred siedmimi dňami a na tomto rozhodnutí je uvedené, že sa môžeme odvolať do 30-tich dní.
Chcela by som sa preto spýtať ako má vyzerať konkrétne tlačivo, ktoré pošleme na ústredie Sociálnej poisťovne v Bratislave, či máme uvádzať aj nejaké konkrétne dôvody, prečo sa odvoláva, alebo len napísať, že sa odvoláva.
Rovnako by som sa chcela spýtať, či máme k tomuto odvolaniu aj doložiť nejakú ďalšiu, novú správu od lekára, ktorý sa tiež vyjadrí k tomu, že výška ID je neadekvátna, alebo či sa takáto správa dokladá až po predvolaní na opätovné posúdenie výšky ID.
Toto je vlastne ďalšia otázka, ktorú by som sa Vás ešte chcela spýtať - čo bude vlastne nasledovať po tom, ako sa moja matka odvolá voči výške ID, či bude opätovne predvolaná na posudkovú komisiu, alebo či ústredie Sociálnej poisťovne hneď postúpi jej odvolanie na krajský súd, ktorý je v jej prípade v Trenčíne.

Verím, že si nájdete čas na odpoveď na moju otázku a už teraz by som sa Vám chcela veľmi pekne poďakovať za Váš čas, nemáme s týmto žiadne skúsenosti a preto nám je každá rada vzácna.

Zatiaľ Vám prajem krásny zvyšok dňa.

S pozdravom

6 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

1Chcela by som sa preto spýtať ako má vyzerať konkrétne tlačivo, ktoré pošleme na ústredie Sociálnej poisťovne v Bratislave, či máme uvádzať aj nejaké konkrétne dôvody, prečo sa odvoláva, alebo len napísať, že sa odvoláva.

1. Neviem o tom,aby existovalo konkrétne tlačivo na odvolanie sa voči rozhodnutiu soc. poisťovne
Do odvolania sa píšu konkrétne pripomienky k jednotlivým odstavcom rozhodnutia.

eporadca povedal(a)...

2Rovnako by som sa chcela spýtať, či máme k tomuto odvolaniu aj doložiť nejakú ďalšiu, novú správu od lekára, ktorý sa tiež vyjadrí k tomu, že výška ID je neadekvátna, alebo či sa takáto správa dokladá až po predvolaní na opätovné posúdenie výšky ID.

2 Pre spoľahlivosť informácii odporúčam kontaktovať soc.poisťovňu, kde Vám proces odvolania ozrejmia najlepšie.
Na základe vyššie uvedeného Vám odporúčame buď Vaše odvolanie odôvodniť len skutkovými okolnosťami, prípadne sa obrátiť s touto otázkou na informačno-poradenské centrum Sociálnej poisťovne, a to buď telefonicky alebo prostredníctvom elektronického formulára dostupného na www.socpoist.sk.

eporadca povedal(a)...

Viacero dotazov a odpovedí nájdete na http://eporadna.blogspot.sk/#uds-search-results

eporadca povedal(a)...

Ešte

Čo bude vlastne nasledovať po tom, ako sa moja matka odvolá voči výške ID, či bude opätovne predvolaná na posudkovú komisiu, alebo či ústredie Sociálnej poisťovne hneď postúpi jej odvolanie na krajský súd, ktorý je v jej prípade v Trenčíne.

Prv odvolanie prehodnotí Ústredie soc. poisťovne a ďalšie kroky budú uvedené v opätovnom rozhodnutí.

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520

drmercyhospital povedal(a)...

Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
Nemocnica čo najskôr.
E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
WhatsApp: +2348100367800
S pozdravom,
Nemilosrdná nemocnica Dr.