VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/10/20

Chcela by som vas poprosiť o radu.

Dobrý deň!Chcela by som vás poprosiť o radu.Môže vykonávať osobnú asistenciu môjmu zťp manželovi môj otec,ktorý ie poberateľom starobného dôchodku-teda manželov svokor,prípadne môj brat-poberateľ čiastočného invalidného dôchodku-teda manželov švagor?Ďakujem .

6 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Prv kto môže vykonávať
Osobný asistent:

môže byť len fyzická osoba, ktorá dovŕšila najmenej 18 rokov veku a má spôsobilosť na právne úkony.
môže vykonávať osobnú asistenciu najviac desať hodín denne . Toto obmedzenie neplatí, ak sa osobná asistencia vykonáva v čase, keď sa fyzická osoba s ŤZP zdržiava mimo miesta svojho trvalého pobytu alebo prechodného pobytu.
rodinný príslušník fyzickej osoby s ŤZP môže vykonávať osobnú asistenciu najviac štyri hodiny denne, a to len na vybrané druhy činností zo zákonom ustanoveného zoznamu činností.
asistent vykonávajúci tlmočenie (v posunkovej reči, artikulačné alebo taktilné) musí príslušnému úradu preukázať znalosť komunikovať s fyzickou osobou so sluchovým postihnutím osobitným potvrdením, osvedčením alebo certifikátom, ktoré vydáva osoba akreditovaná na vzdelávanie tlmočníkov.
zdroj: http://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialna-pomoc/tazke-zdravotne-postihnutie/penazne-prispevky/pp-osobnu-asistenciu/osobny-asistent.html

eporadca povedal(a)...

Osobnú asistenciu nemôže vykonáva ť fyzická osoba, ktorá je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby v činnostiach, ktoré má vykonávať ako osobný asistent.

eporadca povedal(a)...




Rodinný príslušník fyzickej osoby s ŤZP môže vykonávať osobnú asistenciu najviac štyri hodiny denne, a to len na vybrané druhy činností zo zákonom ustanoveného zoznamu činností.

eporadca povedal(a)...

Zhrnutie
Osobnú asistenciu Vášmu manželovi môže vykonávať starý otec, alebo aj švagor.

Rodinný príslušník však môže max. 4 hodiny denne.
Pozor aj na :
Osobnú asistenciu nemôže vykonáva ť fyzická osoba, ktorá je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby v činnostiach, ktoré má vykonávať ako osobný asistent.

Ak sa poskytuje opatrovateľský príspevok nemôže sa poskytovať príspevok na osobnú asistenciu .

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520

drmercyhospital povedal(a)...

Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
Nemocnica čo najskôr.
E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
WhatsApp: +2348100367800
S pozdravom,
Nemilosrdná nemocnica Dr.