VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2010/12/08

Odkázanosť

Dobrý deň. Sused mi rozprával o dákej odkázanosti na službu. Vysvetli mi to dakto? ďakujem, Karol

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Pravdepodobne sa jedna o Posudok o odkázanosti na sociálnu službu“.
Tento posudok potrebuje každý zdravotné postihnutý, ktorý má záujem o využívanie akejkoľvek sociálnej služby.

eporadca povedal(a)...

Odkázanosť fyzickej osoby na pomoc inej fyzickej osoby sa posudzuje podľa toho, či je fyzická osoba odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby pri väčšine úkonov, pri minimálne dvoch úkonoch alebo či je schopná vykonávať všetky úkony v rámci jednotlivých posudzovaných činností sama, pri nasledovných činnostiach – stravovanie a pitný režim, vyprázdňovanie močového mechúra, vyprázdňovanie hrubého čreva, osobná hygiena, celkový kúpeľ, obliekanie, vyzliekanie, zmena polohy, sedenie a státie, pohyb po schodoch, pohyb po rovine, orientácia v prostredí, dodržiavanie liečebného režimu a potreba dohľadu.

eporadca povedal(a)...

Na základe výsledkov posúdenia sa klient zaraďuje do príslušného stupňa odkázanosti podľa dosiahnutých bodov a určuje sa rozsah odkázanosti.
Posudzujúci orgán vydáva lekársky posudok a sociálny posudok a na ich základe následne rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu poskytovanú v domove sociálnych služieb.

Rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu poskytovanú v domove sociálnych služieb vydáva príslušný samosprávny kraj podľa miesta trvalého pobytu klienta.

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň. Vyššie uvedené informácie o odkázanosti sú aj pre mňa užitočné. O to sa zaujímam už zopár dni, lebo takýto posudok potrebujem. Irena