VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/03/14

Parkovací preukaz

Pre koho je určený parkovací preukaz? Vďaka, Jano

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Parkovací preukaz je určený
- pre fyzické osoby ZŤP, ktoré sú odkázané na individuálnu prepravu OMV
- pre fyzické osoby s praktickou slepotou oboch očí alebo pre FO s ŤZP s úplnou slepotou

Parkovací preukaz je potrebné umiestniť v prednej časti vozidla tak, aby bola predná časť parkovacieho preukazu jasne viditeľná na účely kontroly.
Parkovací preukaz sa smie na vozidle používať len v súvislosti s prepravovanou osobou, ktorá je jeho držiteľom. Ak sa na tento účel nepoužíva, vodič je povinný parkovací preukaz odstrániť.
Od 1.1.2009 sa vydávajú nové preukazy. Osobitné označenia vozidla prepravujúce ZŤP osobu alebo ťažko pohybovú osobu odkázanú na individuálnu prepravu vydané do 31.12.2008 zostávajú v platnosti, kým nebude vydaný nový parkovací preukaz, najneskôr však do 31.12.2013.

eporadca povedal(a)...

Potrebné doklady pri vybavovaní parkovacieho preukazu.
Parkovací preukaz sa vymieňa za nový alebo sa vybavuje nový na príslušnom ÚPSVR, /podľa trvalého bydliska/, oddelenie posudkových činností na základe vydaného posudku, kde je občan odkázaný na individuálnu prepravu. Parkovací preukaz sa nevystavuje na počkanie.
Treba doložiť vyplnenú žiadosť, identifikačný doklad /občiansky preukaz, pas/, 2x fotografiu s rozmerom 3x4cm. O výmenu osobitného označenia č.O1 vydaného pred 1.1.2009 musí občan písomne požiadať.

Anonymný povedal(a)...

Parkovací preukaz sa vydáva na základe posudkového záveru o sociálnych dôsledkoch ťažkého zdravotného postihnutia v oblasti mobility a orientácie fyzickej osobe s ŤZP, ktorá je podľa lekárskeho posudku úradu práce, sociálnych vecí a rodiny odkázaná na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom alebo má praktickú alebo úplnú slepotu oboch očí. ...Tamara