VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/04/06

zaujímavé odkazy - Čítajte s nami.

Prekážky patria na prekážkovú dráhu 

Zaujímavá je oblasť navrhovania bezbariérového bývania a nových doplnkov. Dobrá téma:) Možno si aj z tohto niečo vyberiete:)
http://mojdom.zoznam.sk/cl/10067/126523/Prekazky-patria-na-prekazkovu-drahu
Andrej
Predstavte si, že sa každé ráno musíte z postele postaviť rovno na kladinu, z nej sa odraziť a urobiť niekoľko otočiek na kruhoch a nakoniec perfektne zvládnuť súťažnú zostavu na bradlách, až potom sa vám podarí dostať na toaletu a do sprchy. Takáto možno prehnaná predstava (a možno ani nie) sa dá prirovnať ku každodenným hlavolamom ľudí, pre ktorých slovo „pohyb“ nemá jednoznačné vysvetlenie. Hlavne preto, lebo ešte stále sa mnoho ľudí mylne domnieva, že byt, v ktorom nie sú schody a prahy, je automaticky bezbariérový. To určite nestačí.

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Kúpelňa vyzerá skvelé a čo je dôležité, že aj bezbariérovo. Páči sa mi. chcela by som ju vidieť v reále. zaujímavé. Gratulujem. Iva

Anonymný povedal(a)...

Je to nové a pekné...len ten sprchovací kút sa mi vidí divný...Jana

eporadca povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Anonymný povedal(a)...

Ahoj, pozrel som si tu stránku a je zaujímavá - keď výhram v lotto, tak idem do toho - a budem sa chváliť krásne a účelovo zariadeným bytom.
ale naozaj sa mi to páči. Gabo

eporadca povedal(a)...

Zaujímavá oblasť navrhovania bezbariérového bývania a nových doplnkov. Teraz už je z čoho vybrať. ale všetko treba prispôsobiť zdravotne postihnutému, ktorému má to slúžiť.

eporadca povedal(a)...

Veľký priestor bez zbytočností je základom pre bezproblémovú bezbariérovú kúpeľňu. Prístupné umývadlo, páková batéria s ľahkým ovládaním, zrkadlo mierne natočené dole, sprcha v jednej úrovni s podlahou a príručná stolička určite uľahčia každodenný život človeka so sťaženým pohybom.
zdroj: http://mojdom.zoznam.sk