VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/06/06

Hovoriace bankomaty

Hovoriace bankomaty skutočnosťou.
Dopočul som sa, ze konečne na Slovensku sú hovoriace automaty. Viete dačo o tom? Veľmi ma to zaujíma. Edo

5 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Tatra banka zverejnila,že v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska úspešne vybavila 117 bankomatov audio výstupom na slúchadlá.
Vďaka nemu môžu nevidiaci a slabozrakí občania samostatne narábať so svojimi financiami. Bankomat ich hlasovými pokynmi prevedie cez jednotlivé obrazovky.

Bankomaty sú označené kovovým štítkom s reliéfnym nápisom TB AUDIO a sú tak jednoducho odlíšiteľné od ostatných bankomatov.

eporadca povedal(a)...

Čo hovoriaci bankomat umožní?
Bankomat napríklad pomôže vybrať požadovanú sumu peňazí, dobiť mobilný kredit alebo zmeniť PIN kód na karte. V prípade problémov s realizovanou transakciou bankomat upozorní na chybu alebo vyzve na jej opravu.
tak skúšajte.

eporadca povedal(a)...

Hovoriace bankomaty sú označené štítkom s reliéfnym nápisom TB AUDIO umiestneným vedľa klávesnice.

Po pripojení slúchadiel do zdierky umiestnenej blízko štrbiny na vkladanie karty a po vložení karty začne bankomat hovoriť a používateľa inštruovať ako má postupovať.
Možnosť samostatne manipulovať s vlastnými peniazmi prostredníctvom hovoriacich bankomatov významne zvyšuje nezávislosť nevidiacich a slabozrakých ľudí a je realizáciou ich práva na súkromie.

eporadca povedal(a)...

Tatrabanka získala ocenenie za Hovoriace bankomaty.
Koncom minulého roka uviedla Tatra banka do prevádzky hovoriace bankomaty. Ako prvá z bánk na Slovensku umožnila nevidiacim a slabozrakým ľuďom využívať
bankomaty úplne samostatne a diskrétne, bez pomoci vidiacich osôb.
Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska podporila nomináciu Tatra banky, a.s. na ocenenie Via Bona Slovakia v oblasti zodpovedné pôsobenie na trhu.
Toto prestížne ocenenie udeľuje každoročne Nadácia Pontis a vyjadruje ním verejné uznanie
firmám a podnikateľom, ktorí na Slovensku rozvíjajú firemnú filantropiu a zodpovedné
podnikanie.
„Tatra banka prišla s vlastnou iniciatívou, ktorá nie je vynútená žiadnym zákonom ani iným právnym predpisom. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli odporučiť nomináciu
Tatra banky na ocenenie a veríme, že bude inšpiráciou aj pre ostatné banky“, zhodnotil nomináciu Tatra banky predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska Branislav Mamojka.
Do užšieho výberu hodnotenia 11. ročníka ocenenia za aktivity realizované v roku 2010 postúpilo 75 nominácií. Slávnostné udeľovanie cien sa uskutočnilo dňa 14.4.2011 a Tatra banka získala ocenenie v kategórií za zodpovedné pôsobenie na trhu.
Projekt „Hovoriace bankomaty“ je prínosom pre nevidiacich a slabozrakých ľudí, ktorý im umožňuje výber peňazí bez problémov a cudzej pomoci. Do konca roku
2010 bolo inštalovaných 117 bankomatov po celom Slovensku vybavených audio výstupom a tento počet Tatra banka postupne zvyšuje tak, že do konca tohto roku ich
už budú dve stovky. Na každej pobočke Tatra banky je k dispozícii návod na obsluhu bankomatu v Braillovom písme.
Tatra banke k oceneniu gratulujeme a ďakujeme
zdroj: http://unss.sk/sk/tlacove-spravy/2011/2011-ocenenie-tb.pdf

eporadca povedal(a)...

Tak skúšajte aj v Prešove
Hlavná 107
Hlavná 15
Košická 6
Levočská 36
Nám. legionárov 1
Vihorlatská 2/A
Vihorlatská 2/A
Volgogradská 7A