VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/06/20

Klasická akupunktúra a laserová

Máte skúsenosti s klasickou akupunktúrou a možno aj  s laserovou, v liečbe DMO?  Zúfalo skúšame všetko... Richard

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Pokiaľ ide o porovnanie akupunktúry s laserpunktúrou, tu nie je žiaden podstatný rozdiel, lebo obe sa líšia len spôsobom ovplyvnenia bodov (ihlami, laserovým lúčom, alebo napr. magnetom), všetko ostatné je rovnaké.

Akupunktúra ovplyvňuje ako psychiku, tak aj motorický vývoj.
Psychický ani motorický vývoj nie sú izolované od ostatných procesov v organizme a preto liečbe musí predchádzať podrobné aj akupunktúrne vyšetrenie , podľa ktorého je vždy potrebné urobiť individuálny liečebný program, pričom každé ošetrenie je iné a aktuálne.
zdroj http://www.akupunktura.sk/

eporadca povedal(a)...

Čo je to vlastne akupunktúra?
Okrem všeobecne známych štruktúr každého organizmu - medzi ktoré patria napr. nervy, svaly, kosti, cievy a pod. - má každý organizmus ešte systém tzv. aktívnych bodov.

Slovo akupunktúra je zložené z dvoch latinských slov acus (ihla) a punctio (bodnutie).
Akupunktúra je pôsobenie na systém aktívnych bodov a meridiánov organizmu. Aktivita týchto meridiánov má však svoje veľmi prísne pravidlá. Riadi sa podľa biorytmov a ďalších zákonitostí.

Anonymný povedal(a)...

Klasická čínska akupunktúra je pichanie ihiel do aktívnych bodov. Vzľhadom na to, že často rozhoduje aj hlbka vpichu alebo sklon ihly, je vhodnejšia a lepšie klasická čínska akupunktúra. Laserova akupuntkúra je na zváženie pri použití u pacientov s DMO. Laser sám o sebe je dráždivý, ťažko určiť aké budú výsledky liečby. Maja.

eporadca povedal(a)...

Klasická akupunktúra pozná mnohé patologické stavy a riadi sa veľmi presnými pravidlami a zákonitosťami, ale organizmus vždy chápala a chápe ako nedeliteľný celok. Je teda v samej svojej podstate celostným medicínskym odborom či celostnou medicínskou filozofiou. Jednoducho povedané - vždy lieči a ošetruje človeka a nie chorobu.
Akémukoľvek liečebnému rozhodnutiu musí predchádzať solídne komplexné medicínske vyšetrenie (vrátane akupunktúrneho) a o liečbe by mal rozhodovať aktuálny stav pacienta. Akupunktúra ako hlavný prvok liečby sa najviac uplatňuje u niektorých bolestivých stavov, alergií, tzv. civilizačných ochorení a má predovšetkým veľké uplatnenie v prevencii. Preto - rovnako ako u všetkých odborov medicíny - je samozrejmosťou, že ju vykonáva lekár, ktorý má nielen akupunkturistické, ale aj všeobecné medicínske vzdelanie a na základe svojho vyšetrenia rozhodne, kedy tvorí základ liečby, kedy má podporný charakter napr. popri liekoch a kedy nie je vhodná, alebo dokonca ju nemožno použiť principiálne.
Preto je dôležité najprv zhodnotiť stav pacienta (podľa potreby aj za pomoci konziliárnych vyšetrení z iných medicínskych odborov) a až potom stanoviť optimálny spôsob liečby.
zdroj: http://www.akupunktura.sk