VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/12/18

Chranené miesto alebo chranené pracovisko ?

Dobry den,
mam trosku nejasno v niektorych veciach a preto by som Vas chcel pekne poprosit o zodpovedanie mojich otazok. Vopred dakujem.

Mam pozastavenu zivnost. Premyslam nad obnovenim zivnosti s tym, ze by som chcel spravit interetovu predajnu a tym vytvorit pracovne miesto pre ZTP obcana.
Uz som v minulosti prevadzkoval internetovy obchod, cize uzviem co a ako by malo fungovat. Ide o to, ci potrebujem podla Vas chranenu dielnu alebo chranene pracovicko, ked chem mat e shop a zamestnavat tam len jednu osobu a ta bude ztp. Ja budem zivnostnik a majitel eshopu.
Dalej by som sa chcel spytat ci mozem obnovit zivnost a o tyzden poziadat o dotaciu na zriadenie podnikania a dotaciu na zamestnanca so ztp. Pracovisko by bolo v Ilave, len neviem si vypocitat kolko by som mohol dostat od statu prispevok na zriadenei podnikania ana zamestnanca...nejako som nepochopil tie 16 nasobky atd. Bude to miesto vytvorene v Ilave, ako som spominal.

Este raz Vam velmi pekne dakujem za pomoc.

6 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň
Ide o to, ci potrebujem podla Vas chranenu dielnu alebo chranene pracovicko

Za chránenú dielňu sa považuje pracovisko, na ktorom právnická osoba alebo fyzická osoba zriadi viac ako jedno pracovné miesto pre občana so zdravotným postihnutím a na ktorom pracuje najmenej 50 % občanov so zdravotným postihnutím.

Za chránené pracovisko sa považuje pracovisko, na ktorom právnická osoba alebo fyzická osoba zriadi pracovné miesto pre občana so zdravotným postihnutím a pracovné miesto sa nevytvára v chránenej dielni.

Za chránené pracovisko sa považuje aj pracovisko, na ktorom občan so zdravotným postihnutím prevádzkuje samostatnú zárobkovú činnosť. Chránené pracovisko môže byť zriadené aj v domácnosti občana so zdravotným postihnutím.

Viac o zákonných podmienkach CHD a CHP
http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych-opatreni-trhu-prace/podpora-zamestnavania-obcanov-so-zdravotnym-postihnutim/55-chranena-dielna-a-chranene-pracovisko.html?page_id=13312

eporadca povedal(a)...

Odpoveď na prvú otázku. Podľa toho čo ste napísal lepšie je zriadiť Chránené pracovisko

eporadca povedal(a)...

Dalej by som sa chcel spytat ci mozem obnovit zivnost a o tyzden poziadat o dotaciu na zriadenie podnikania a dotaciu na zamestnanca so ztp?

Ak nemáte živnosť zrušenú ,ale len pozastavenú, tak zrejme by nemal byť dôvod- no spoľahlivosť odpovede si overte na UPSVaRe v mieste bydliska.

eporadca povedal(a)...

Pracovisko by bolo v Ilave, len neviem si vypocitat kolko by som mohol dostat od statu prispevok na zriadenei podnikania ana zamestnanca...nejako som nepochopil tie 16 nasobky atd. Bude to miesto vytvorene v Ilave, ako som spominal.
Odpoveď

Výška príspevku na jedno zriadené pracovné miesto v chránenej dielni alebo na chránenom pracovisku je

v bratislavskom kraji najviac 4-násobok celkovej ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za prvý až tretí štvrťrok kalendárneho roka, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje, od 1. 1. 2014 je výška príspevku 4 342,56 EUR;

v ostatných krajoch:

v okresoch s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou alebo rovnakou ako je celoslovenský priemer v kalendárnom roku, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje, najviac 4,8-násobok celkovej ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za prvý až tretí štvrťrok kalendárneho roka, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje, od 1. 1. 2014 je výška príspevku 5 211,07 EUR;
v okresoch s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti vyššou ako je celoslovenský priemer v kalendárnom roku, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje, najviac 5,2-násobok celkovej ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za prvý až tretí štvrťrok kalendárneho roka, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje, od 1. 1. 2014 je výška príspevku 5 645,32 EUR.

eporadca povedal(a)...

Čo sa týka mzdy pozrite si odkazy

http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych-opatreni-trhu-prace/prispevky-pre-zamestnavatela/prispevok-na-podporu-zamestnavania-znevyhodneneho-uchadzaca-o-zamestnanie-50.html?page_id=293050

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520