VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/12/18

Praovný asistnet, mateská dovolenka

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či môžem vykonávať pracovného asistenta (nie osobného asistenta) popri materskej dovolenke. Som SZČO, popri tom vykonávam činnosť pracovného asistenta osobe ktorá je SZČO so Zdravotným postihnutím nad 70%, a v máji by som mal nastúpiť na materskú dovolenku. Je možné vykonávať všetky tieto činnosti popri materskej dovolenke? Pri vykonávaní pracovnej asistencie mám pevne stanovenú pracovnú dobu.

Ďakujem

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Ak je matka na materskej živnostníčkou, nemusí živnosť ani pozastaviť, ani ukončiť.

„V prípade samostatne zárobkovo činných osôb sa pre vznik nároku na materské absencia príjmu nevyžaduje,“ hovorí Višváder.

Matka, ktorá je na materskej dovolenke, ktorá ešte nie je živnostníčkou, si samozrejme môže založiť aj novú živnosť.

Či už matka bude popri materskej pracovať na klasickú pracovnú zmluvu, dohodu alebo na živnosť, nie je obmedzená ani výška jej príjmu, ako je tomu napríklad pri práci popri evidencii na úrade práce.

Sociálna poisťovňa nesleduje, aký príjem matka na materskej dosahuje. Sleduje iba to, či ho nedosahuje z pôvodnej zmluvy.

Matka, ktorá začne popri materskej pracovať, nemá voči Sociálnej poisťovni podľa Višvádera žiadne povinnosti. Nemusí jej nič oznamovať.

Čítajte viac: http://poradna.sme.sk/c/7280285/tri-sposoby-ako-legalne-pracovat-na-materskej-dovolenke.html#ixzz3MG629GpR

eporadca povedal(a)...

Dôležité

Sociálna poisťovňa nesleduje, aký príjem matka na materskej dosahuje. Sleduje iba to, či ho nedosahuje z pôvodnej zmluvy.

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520