VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/12/08

V roku 2013 mi zvýšili mieru poklesu zo 45% na 55% ,ale finančne mi nezvýšili nič.

Dobrý večer.Chcela by som sa spýtať,ohľadom invalidného dôchodku.V roku 2013 mi zvýšili mieru poklesu zo 45% na 55% ,ale finančne mi nezvýšili nič.Pracujem 4 roky v chránenej dielni.Chcela by som vedieť prečo mi finančne nezvýšili invalidný dôchodok.Za Vašu odpoveď vopred ďakujem .

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

O postupoch pri rozhodovaní napr. o priznaní invalidného dôchodku sa postupuje podľa zákona o sociálnom poistení. (Zákon o sociálnom poistení č. 461/2003 Z. z. v znení neskorších predpisov).

Vy ako účastník konania zo zákona máte právo nazerať do spisov a robiť si z nich výpisy, odpisy a na požiadanie aj vyhotovenie fotokópie. Ak Vám toto odopreli, porušili § 190 príslušného zákona.

Napriek tomu, že pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť a miera poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť bola u Vás stanovená na 55%, ako poistenec ste sa stala invalidná, lebo pre dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav máte pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 40%v porovnaní so zdravou fyzickou osobou.
V zrozumiteľnejšej reči to znamená, že Vám priznali invalidný dôchodok v polovičnej sume. Na to, aby sa invalidný dôchodok vyplácal v plnej sume miera poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť musí byť stanovená na viac ako 70%.
Čiže výška- suma invalidného dôchodku sa teda nezvyšuje. Pre spoľahlivú odpoveď, alebo potvrdenie mojej odpovede kontaktujte ústredie soc. poisťovne http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s

eporadca povedal(a)...

Potrebujete napísať žiadosť o percentuálne zvýšenie miery poklesu, kde by Vás Sociálna poisťovňa mala vyzvať na predloženie nových lekárskych správ.
Potom je na rade obvodný lekár, ktorý dodá nové zmeny v zdr. stave. Ďalší proces je v réžii Soc. poisťovne. Pozve Vás na prehodnotenie. Myslím, že o prehodnotenie zdr. stavu/ percentuálnej miery môžete žiadať 1x ročne. Poprosím, overte si moju odpoveď na Ústredí soc. poisťovne. http://www.socpoist.sk/kontakty--zsy/48002s

Jupiter povedal(a)...

Toto je oznámenie pre širokú verejnosť, ktoré nás zaujíma
nákup obličiek a práca s rôznymi darcami obličiek, aby to bolo možné
zachráňte našich pacientov, ak máte záujem predať obličku, láskavo nás kontaktujte, aby sme mohli potvrdiť, či ste zápasom, ktorý nám daruje obličku
trpezlivosť a veľké odmeny čakajú na každého darcu. Kontaktujte nás na našom e-maile: jupitermedicalcentreinc@gmail.com alebo nás kontaktujte na WhatsApp: +1 (515) 293-5520

drmercyhospital povedal(a)...

Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
Nemocnica čo najskôr.
E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
WhatsApp: +2348100367800
S pozdravom,
Nemilosrdná nemocnica Dr.