VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/01/19

Prevoz osôb so ZP

Dobrý deň. Rozhodol som sa kúpiť auto s úpravou pre prevoz osôb so ZP alebo úpravou pre vodiča so ZP. Keď máte s tým skúseností, tak podeľte sa. Vôbec neviem, kto sa týmto úpravám venuje. Tomáš

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

ahoj...ja takisto nemám s úpravou osobných vozidiel pre ZP osobu žiadne skúsenosti,ale hľadať by si to mal na internete, alebo sa poprípade spýtať na to osoby na sociálke, cez ktorú sa auto vybavuje...Tamara

eporadca povedal(a)...

Jozef Maláň - AUTODIELŇA ROA
Sídlo: Volavé 1611/3
Trenčín,
E-mail: jozef.malan@gmail.com
Činnosť:
Predaj, montáž, servis, údržba, úprava, revízie, poradenstvo, konzultácie, zaškolenie:
- úprava automobilov pre ZŤP
- prestavba automobilu pre invalidov
- invalidné ručné ovládanie áut
- mechanické aj elektronické ručné ovládanie do automobilov všetkých značiek pre telesne postihnutých (ZŤP)
- ručné ovládanie akcelerátora - páčkové, kruhové, mechanické, elektronické
- ručné ovládanie - spojky, brzdy a plyn
v rôznych kombináciách
- firma poskytuje na ovládanie záručný aj pozáručný servis
- montáž je možné po konzultácii previesť na rôznych typoch vozidiel
- montáž sa prevádza na objednávku
- zastúpenie výrobcov GUIDOSIMPLEX a META Plzeň

Anonymný povedal(a)...

Keď ste poberateľom kompenzačných príspevkov, tak môžete požiadať o peňažný príspevok na úpravu osobného motorového vozidla. Jarka

Anonymný povedal(a)...

Aj ja mám záujem o úpravu auta, tak ďakujem za sprostredkovanie informácie o autodielni Roa. Ozvem sa im.

František

eporadca povedal(a)...

Česká Firma INVACAR se specializuje na montáž, demontáž, výrobu a vývoj komponentů do vozidel pro tělesně postižené spoluobčany. Touto činností se vedení firmy zabývá od roku 1996, kdy se jednalo převážně o montáže.

V roce 2004 zahájila sériovou výrobu těchto komponentů a díky kvalitě, spolehlivosti a ekonomické nenáročnosti se s nimi prosadila i na zahraničním trhu. Dnes vyváží zboží do Německa, Itálie, Belgie, Anglie, Irska, Rakouska, Švýcarska, Španělska, Polska, Maďarska, Kypru, Řecka, Chorvatska a na Slovensko.

V důsledku dynamického růstu poptávek, vybudovala v roce 2006 nové výrobní prostory a rozšířila výrobu. Je jediným tuzemským výrobcem takovéhoto rozsahu druhů výrobků.
Služby zákazníkům
- zajištění bezbariérového ubytování po dobu přestavby vozidla.
- dovoz vozidla k úpravě a poté zpět zákazníkovi vlastní odtahovou službou.
- zápis úpravy vozidla do velkého TP.
- zajištění dokonalého záručního a pozáručního servisu.
- možnost vyzkoušet si danou úpravu v ukázkovém vozidle přímo u zákazníka.

eporadca povedal(a)...

AMC Martin, s.r.o. zabezpečuje v spolupráci s Asociáciou telesne postihnutých motoristov SR (ATPM SR) program pomoci telesne postihnutým. Prostredníctvom širokej ponuky úprav automobilov pre telesne postihnutých prispieva k zdokonaleniu ich začlenenia do spoločnosti.

AMC Martin, s.r.o. je zástupcom spoločností API CZ, s.r.o. a IROA – HDC, s.r.o. ktoré patria k popredným spoločnostiam v oblasti špeciálnych úprav pre telesne postihnutých. Problematikou ručných ovládaní a mobility telesne postihnutých sa zaoberáme už od roku 1999. Za toto obdobie sme upravili viac ako 360 motorových vozidiel.

Disponujeme odborne zdatným personálom ako v oblasti úprav automobilov, tak v oblasti sociálneho poradenstva. Jeho prostredníctvom udržujeme dobré vzťahy s telesne postihnutými občanmi, orgánmi štátnej správy a ostatnými organizáciami združujúcimi telesne postihnutých občanov na Slovensku.
Najčastejšie požadované úpravy automobilov:
Mechanické ručné ovládanie plynu a brzdy
Toto ručné ovládanie je jednoduché na obsluhu aj údržbu. Je jedno z najspoľahlivejších a najadaptibilnejších ručných ovládaní. Jeho variabilita nám umožňuje jeho montáž do väčšiny motorových vozidiel predávaných v Európe.

eporadca povedal(a)...

pokračovanie...
Elektronické ovládanie spojky

Kvalitný výrobok českého výrobcu použiteľný v takmer všetkých automobiloch s mechanickou prevodovkou. Zariadenie sa montuje do priestoru nad spojkovým pedálom vozidla ktorý je ním ovládaný. Tento variant ovládania spojkového pedálu nám poskytuje voľnosť pri objednávaní výbavy vozidla, nakoľko nie je odkázaný na dostatok miesta v motorovom priestore vozidla.

Otočné a výsuvné sedadlo spolujazdca s transportným podvozkom CARONY

Úprava pre telesne postihnutých ktorá uľahčuje sťažené nastupovanie a vystupovanie. Je vhodné pre osoby s postihnutím horných aj dolných končatín, prípadne ich kombináciami. Pri doplnení o 5-bodový bezpečnostný pás vhodné aj na prevoz detí s postihnutím koordinácie pohybov a podobne.


Kotvenie invalidných vozíkov v nákladovom priestore

Prostredníctvom zariadení renomovanej spoločnosti Q-Straint upravujeme veľkopriestorové motorové vozidlá tak, aby bolo možné bezpečne prepravovať telesne postihnutých umiestnených priamo v invalidnom vozíku. K výbave patrí 3-ojbodový bezpečnostný pás.