VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/06/04

Cestujúci učiteľ

Čo znamená pomenovanie "cestujúci učiteľ" ? Daniel

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Cestujúci učiteľ po kontaktovaní sa so školou alebo rodičmi pricestuje na miesto bydliska postihnutého dieťaťa a zistí stupeň a rozsah jeho handicapu a jeho vplyv na vzdelávanie dieťaťa. Preskúma najbližšie životné okolie, cestu do školy, triedu, orientáciu dieťaťa v tomto prostredí, vzdelávací proces a navrhne kroky a plán ako mu uľahčiť učenie a začlenenie medzi ostatné deti.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/2417421/detom-so-zrakovym-postihnutim-pomozu-s-ucenim-trinasti-cestujuci-ucitelia.html#ixzz1wuDhrn3s

Anonymný povedal(a)...

V rámci projektu vzniknú v Bratislave, Košiciach, Levoči a Novej Bani depozitáre, kde budú uložené špeciálne pedagogické pomôcky pre slabozrakých a nevidiacich - nerozbitné predmety z hmatovo príjemných materiálov, knižky a časopisy v Braillovom písme, čítacie lupy či monitorové čítačky.

Projekt podľa koordinátorky Otílie Čechovej spustila Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska s finančnou podporou ministerstva školstva, grantového programu holandského Ministerstva zahraničných vecí Matra a spoločnosti Sensis International Grave v roku 2003.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/2417421/detom-so-zrakovym-postihnutim-pomozu-s-ucenim-trinasti-cestujuci-ucitelia.html#ixzz1x5vBU5Hj

eporadca povedal(a)...

Tak bolo to spomenuté:
Uznesenie vlády SR z 8. 11. 2006 č. 932
Národný program rozvoja životných podmienok občanov so zdravotným
postihnutím vo všetkých oblastiach života
Opatrenia na roky 2006 – 2007
(Termín plnenia opatrení je do 31.12.2007 )

6.3.26. Legislatívne vymedziť pojem, náplň a pracovné podmienky „cestujúceho učiteľa“. (itinerant teacher). Zodpovedný: minister školstva .
zdroj: http://www.minedu.sk/data/USERDATA/RegionalneSkolstvo/SpVaV/Materialy/Narodny_program_rozvoja.pdf