VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/11/08

Je možne prerušiť absolvenstkú prax a zamestnať sa?

Dobrý deň, chodim na absolvenskú prax do istej firmy a je možnosť sa zamestnať do iného odboru tej istej firmy, je možne prerušiť prax a sa zamestnať? na prax chodim mesiac a pol. dakujem za odpoveď.

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Absolventskú prax je možné vykonať iba raz a nedá sa predĺžiť. Ak sa teda zamestnávateľ s uchádzačom o zamestnanie dohodne na začiatku vykonávania praxe na jej kratšej dobe napr. troch mesiacoch, nie je možné už v priebehu praxe predĺžiť jej trvanie. Začiatok vykonávania a rozsah praxe určí zamestnávateľ, ktorý po jej skončení vydá absolventovi potvrdenie o vykonaní absolventskej praxe.

Zdroj
http://www.finance.sk/spravy/finance/118557-od-maja-2013-nizsia-absolventska-prax/

eporadca povedal(a)...


Absolventská prax má trvanie najmenej 3 a najviac 6 mesiacov. Pracovná doba absolventa predstavuje 20 hodín týždenne.

Ako možnosti:

Navštíviť UPSVaR v mieste bydliska a predostrieť im Vašu požiadavku. Snáď to zoberú pozitívne, že máte možnosť sa zamestnať a prerušia vykonávanie abs. praxe. Pokiaľ však nie sú s tým veľké obštrukcie

Alebo

Dohodnúť sa s budúcim zamestnávateľom na odpracovaní 3 mesiacov abs. praxe a potom prerušiť, čo môže byť schodnejšia cesta.

Prajem úspechy v zamestnaní

eporadca povedal(a)...

Skúste si preštudovať aj dohodu o absolventskej praxi. V posledných ustanoveniach by mali byť spomenuté aj možnosti ukončenia, alebo prerušenia abs. praxe.