VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/11/27

Nie je to nezmysel?

Dobry den.chcem sa spitat:zijem s druhom u jeho mami.mame spolu 3 malolete deti.nie sme evidovany ani ako druh a druzka.ja mam s detmi trvaly pobhyt u mojich rodicov.on je nezamestnany a odmieta sa ist prihlasit na urad prace.je alkoholik a o nic sa nestara.mne skoncila materska a na urade mi povedali ze ak sa nepride prihlasit aj on ze ja nemam na nic narok.az ked on bude mat vybavenu hmotnu nudzu tak si az potom mozem poziadat aj ja.a teraz s detmi nemame z coho zit.nieje to nezmysel?dakujem lucia

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Kto sa posudzuje ako spoločne posudzovaná osoba
Spoločne posudzované osoby

Fyzické osoby, ktoré sa spoločne posudzujú na účely posudzovania hmotnej núdze, zabezpečenia základných životných podmienok a pomoci v hmotnej núdzi sú

manžel a manželka,
rodičia a nezaopatrené deti žijúce s nimi v domácnosti,
rodičia a ich deti do 25 rokov veku, ktoré nemajú príjem alebo majú príjem najviac vo výške minimálnej mzdy, žijúce s rodičmi v domácnosti, okrem detí, ktorým v čase evidencie uchádzačov o zamestnanie vznikol nárok na dávku v nezamestnanosti a detí, ktorým sa vypláca invalidný dôchodok.



Fyzické osoby sa neposudzujú spoločne, ak nežijú v domácnosti z dôvodu, že je fyzickej osobe alebo fyzickým osobám poskytovaná odborná pomoc v krízovej životnej situácii a bývanie podľa ustanovenia § 62 ods. 1 písm. a)zákona č. 305/2005 Z.z. o sociálnoprávnej ochrane detí a sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov alebo z dôvodu, že je fyzickej osobe poskytovaná starostlivosť v resocializačnom stredisku pobytovou formou podľa § 63 zákona č. 305/2005 Z. z. v znení zákona č.466/2008 Z. z. .

http://www.employment.gov.sk/davka-v-hmotnej-nudzi.html

eporadca povedal(a)...

Z toho vychádza, že pokiaľ bývate v jednej domácnosti, máte trvalý pobyt na uvedenej adrese s inými ľuďmi, tak sa berie do úvahy prijem ľudí tej domácnosti.

Viac o hmotnej núdzi na :http://www.employment.gov.sk/davka-v-hmotnej-nudzi.html

eporadca povedal(a)...

Pokiaľ nepochodíte na UPSVaRe v mieste bydliska, skúste sa orientovať na

Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny na e-mail: infozakon@ upsvr.gov.sk alebo zatelefonovať na 02/204 559 12.