VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/12/17

Môžete mi nejak pomôcť to urýchliť?


Dobrý deň! Prosím o radu kvôli výmene parkovacieho preukazu ZŤP. Dňa 13.11.2013 som požiadal o výmenu parkovacieho preukazu na úrade. Starý preukaz mi vzali,zdravotný preukaz mi spravili takmer na počkanie,ale parkovací preukaz doteraz nemám a pracovníčka mi na urgenciu povedala,že to išlo na posúdenie inej pracovníčke, čo vraj môže trvať aj mesiac.Matka, ktorá má 88 rokov,je na vozíčku,takže teraz nemám možnosť od 13.11.2013 ,keď s ňou niekde idem, parkovať na vyhradených parkoviskách.Je postup pracovníčky správny? Môžete mi nejak pomôcť to urýchliť,pretože matka zrejme už sama bez vozíčka chodiť nebude.

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Parkovací preukaz je možné vymeniť na počkanie v stránkové dni. Treba navštíviť UPSVaR podľa trvalého bydliska žiadateľa. Pri vybavovaní preukazu vypíšete žiadosť, priložíte aktuálnu fotografiu nie staršiu ako 5 rokov.
Zdroj :
http://www.slovilco.sk/wp-content/uploads/2013/01/Preukaz-%C5%A4ZP-a-%C5%A4ZP_S.pdf

eporadca povedal(a)...

„Výmena preukazov ZŤP a preukazov ZŤP/S prebieha na oddeleniach posudkových činností Úradov práce, sociálnych vecí a rodiny v mieste trvalého bydliska či pobytu držiteľa na počkanie a bezplatne,“ vyjadrila sa Veronika Černá z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Ako doplnila, k výmene musíte predložiť starý preukaz a fotografiu veľkosti 3 x 4 cm.

eporadca povedal(a)...

Ak to urobíte do konca roka, vydanie preukazu bude formalita, od januára 2014 to však bude o niečo zložitejšie. „Pre jeho opätovné získanie bude nutné postupovať v zmysle zákona podaním novej žiadosti, spojenej s opätovným posudzovaním zákonného nároku na vydanie preukazu,“ upozorňuje Černá.

Na vydanie nového preukazu treba:

vymeniť všetky doklady vydané do konca roka 2008
navštíviť príslušný odbor úradu práce
priniesť svoj starý preukaz a fotografiu veľkosti 3 x 4 cm
výmena je na počkanie a bezplatne
ak to nestihnete do konca roka 2013, budete si musieť podať novú žiadosť o doklad aj s posúdením nároku naň

Zdroj
http://www.cas.sk/clanok/263200/do-konca-roka-si-vymente-preukaz-ztp-poradime-vam-co-na-zmenu-potrebujete.html