VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/07/16

Hľadáme talenty


ŠPORTOVÉ TÁBORY "HĽADÁME TALENTY"

Ak máte dieťa, ktoré je držiteľom preukazu ZŤP, pozývame Vás v termíne od 6.8. do 12.8.2012 na športový tábor pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením pod názvom  "Hľadáme talenty". Pobyt je zameraný na prezentáciu paralympijskeho športu a pohybových aktivít. Bude pre Vás pripravený bohatý program, ktorým Vás budú sprevádzať aj významné osobnosti nášho paralympíjskeho športu. Ak máte pocit, že šport, pohyb, prekrásna príroda a všade prítomná dobrá nálada je to, čo Vás môže osloviť, kontaktujte nás na čísle 0905 788 435 a my Vám radi zodpovieme všetky otázky. Organizátor okrem celodenného programu zabezpečuje pre všetkých účastníkov ubytovanie spolu s plnou penziou.
Účastníci vo veku do 18. rokov.

zdroj: http://www.chataremata.com/

2 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Hendikepovaní športovci vyhrávajú nad osudom

Počas piatich dní sa v Trnave odohral už 19. ročník medzinárodného turnaja Slovakia Open 2012 v tenise vozičkárov.
Tenisti na vozíčku  preukazujú neskutočnú vôľu a bojovnosť.

Do Trnavy si prišlo zmerať svoje sily štyridsať hendikepovaných tenistov z dvanástich krajín sveta. Aj keď tohto ročná účasť bola trochu slabšia ako býva zvykom, zišli sa tu hráči, ktorí sa so svojím umiestnením pohybujú v najlepšej päťdesiatke tenistov z celého sveta.

Na kurte sa bojovalo o vylepšenie umiestnenie v rebríčku a o možnosť zabezpečiť si štart na paralympijských hrách z lepšej pozície. Všetci zúčastnení predvádzali radosť z hry a bojovali najmä o úspech. Až v druhom rade o peniaze.
Ďalšie informácie o tom, že nájdené talenty prinášajú aj takéto úspechy nájdete na: http://www.trnavskyhlas.sk/c/7488-hendikepovani-sportovci-vyhravaju-nad-osudom.htm

eporadca povedal(a)...

Charakteristika tenisu na vozíku

Tenis na vozíku sa hrá na štandardných tenisových dvorcoch. Jeho pravidlá sa takmer nelíšia od pravidiel klasického tenisu. Oproti klasickému tenisu môže loptička odskočiť na súperovej polovici dvakrát (tzv. dvojdopad), a to jedenkrát do dvorca a druhý raz aj mimo neho. Vozík je súčasťou tela hráča, a preto platí,že ak sa loptička dotkne vozíku akebo vozík siete, znamená to stratu bodu. Hráč, ktorý sa pri hre zdvíha zo sedačky, je takisto potrestaný stratou bodu. Zápasy sa hrajú na dva víťazné sety do šiestich gemov a k víťazstvu treba dosiahnuť rozdiel dvoch hier. Za stavu 6:6 sa hrá skrátená hra (tie-break) na sedem víťazných loptičiek. Súťaže sa delia do troch turnajových skupín:

Super Series (podobné turnajom Grand Slam),
ITF 1 - 3,
ITF Futures (ATP-tour).
Ročne je organizovaných celkovo cca 160 turnajov na svete. Špeciálnymi turnajmi sú každoročné majstrovstvá sveta družstiev World Team Cup, turnaj ôsmich najlepších párov mužov a žien Dobles Masters. Každý medzinárodný turnaj sa podľa výkonnosti hráčov delí na niekoľko divízií: Main Draw, Second Draw. V najvyššej divízii Main Draw majú právo štartovať muži do 125. miesta a ženy do 50. miesta v rebríčku IWTA. V divízii Second Draw potom hráči a hráčky, ktorí sú zaregistrovaní vo svetovom rebríčku. Vo všetkých divíziách sa hrá nie len hlavná súťaž, ale aj tzv. súťaž útechy Consolation, ktorej sa zúčastňujú všetci porazení z prvého kola. Tenis na vozíku nerozlišuje typy telesného postihnutia, takže de jedná o sport vhodný pre paraplegikov, hráčov a čiastočným poškodením chrbtice aj amputárov, ktorí hrajú spoločne v jednej kategórii. Len kvadraplegici majú svoju divíziu.