VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/07/19

Preplatenie autoškoly

Ahoj. Našla som si autoškolu a už mám všetko dohodnuté a teraz som sa dozvedela, že je možnosť pre ZŤP preplatenia autoškoly. Preplatí ÚPSVaR autoškolu pre ZŤP? Zuzana

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Nemám vedomosť o preplácaní autoškoly, nenašla som túto formu kompenzácie v zákone č. 447/2008.
Budem sa ešte informovať, napíšem neskôr.

Anonymný povedal(a)...

Nepočul som o tom, aby taká forma kompenzácie bola možná, ani po preštudovaní zákona som ju nenašiel.
Jano

eporadca povedal(a)...

Nie. Takúto možnosť kompenzácie zákon nepozná.
Exituje možnosť:
§ 24 zákona 447/2008
(7) Fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím možno poskytnúť peňažný príspevok na výcvik používania pomôcky, ktorou je osobné motorové vozidlo, len ak je odkázaná na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom.

eporadca povedal(a)...

(2) Pomôcka na účely tohto zákona je vec, technologické zariadenie alebo jeho časť, ktoré umožňujú alebo sprostredkujú fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím vykonávať činnosti, ktoré by bez ich použitia nemohla vykonávať sama alebo vykonávanie týchto činností by bolo spojené s nadmernou fyzickou záťažou alebo neúmernou dĺžkou trvania činnosti. Pomôcka je aj špeciálny softvér alebo aktualizácia softvéru, ktoré umožňujú fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím používať počítač a iné technické zariadenia. Za pomôcku sa považuje aj pes so špeciálnym výcvikom. Osobné motorové vozidlo sa považuje za pomôcku len na účely výcviku, ak tento zákon neustanovuje inak.

eporadca povedal(a)...

(5) Výcvik používania pomôcky je činnosť potrebná na získanie vedomostí, zručností a schopností na používanie pomôcky alebo overenie schopností používať pomôcku.

(6) Ak je na používanie pomôcky potrebný výcvik fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, peňažný príspevok na kúpu pomôcky možno poskytnúť, ak fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím úspešne absolvuje výcvik používania tejto pomôcky. Ak absolvovanie výcviku používania pomôcky nie je úspešné, fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím nie je povinná vrátiť peňažný príspevok na výcvik používania pomôcky a peňažný príspevok na kúpu pomôcky sa neposkytne. Peňažný príspevok na výcvik používania pomôcky rovnakého druhu možno poskytnúť len raz.
zdroj: 447/2008 Z.z.