VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/04/17

Prezentujeme Vám: Národnú radu občanov so zdravotným postihnutím v SR

Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR
Vajnorská 1, 831 04 Bratislava
Tel: 0903 250 460
E-mail: sekretariat@nrozp.sk
Web: www.nrozp.sk

5 komentárov:

eporadca povedal(a)...

O nás - Kto sme a čo robíme ?

Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR (NROZP v SR) je občianskym združením organizácií tvorených občanmi rôznych druhov zdravotného postihnutia: hluchoslepých, chronicky, mentálne, psychicky, sluchovo, telesne, zrakovo, ale aj ďalších.

Vznikla 20. novembra 2003 v rámci projektu Európskeho fóra zdravotného postihnutia financovaného Európskou úniou v súvislosti s prijatím nových 10 členských štátov do Európskej únie.

Členstvo organizácií v NROZP v SR je založené na vzájomnej spolupráci pri presadzovaní lepších životných podmienok občanov so zdravotným postihnutím na národnej, regionálnej a medzinárodnej úrovni. Podmienky spolupráce členských organizácií sú bližšie špecifikované v stanovách NROZP v SR a v zmluve o súčinnosti.

NROZP v SR vystupuje ako nezávislý a relevantný partner vlády SR v oblasti politiky zdravotného postihnutia. Od roku 2004 je riadnym členom Európskeho fóra zdravotného postihnutia (Europen Disability Forum - EDF) a čestným členom Inclusion Scotland.
zdroj:http://www.nrozp.sk/index.php/informacie-o-obianskom-zdrueni-nrozp/organizana-truktura-nrozp-v-sr

eporadca povedal(a)...

Aktivity NROZP v SR realizované v SR a v zahraničí:

Systematicky pripomienkujeme legislatívne návrhy týkajúce sa občanov so zdravotným postihnutím (ďalej OZP) a ich integrácie do spoločnosti, predkladáme vlastné návrhy, zúčastňujeme sa na príprave legislatívnych návrhov a na rozporových konaniach.

Rokujeme a spolupracujeme so zástupcami štátnej správy, samosprávy na zlepšení postavenia občanov so zdravotným postihnutím, na účinnej implementácii platnej legislatívy a na predchádzaní nedorozumeniam a diskriminácii pri jej uplatňovaní

Organizujeme odborné prednášky, konferencie, rokovania a workshopy pre členské organizácie NROZP v SR, realizujeme projekty na zlepšenie spolupráce štátnej správy a samosprávy na úrovni regiónov a miest.
zdroj:nrozp.sk

eporadca povedal(a)...

pokračovanie....
Prostredníctvom rôznych projektov sa snažíme zvyšovať kvalitu života: zabezpečením informovanosti OZP, zamestnávateľov, rodinných príslušníkov OZP, neformálnym vzdelávaním zameraným na zvýšenie zamestnanosti OZP, v orientácii v legislatíve zameranej na zamestnávanie, akceptáciu zdravotne postihnutých osôb v spoločnosti ako jej rovnocenných členov.

Vydávame poradensky zamerané publikácie pre občanov so zdravotným postihnutím, pre ich príbuzných, pre zamestnávateľov a verejnosť, publikujeme výsledky prieskumov o situácii ľudí so zdravotným postihnutím.

Pravidelne sa zúčastňujeme zasadnutí a spolupracujeme s predstaviteľmi európskych a svetových organizácií občanov so zdravotným postihnutím. Predseda NROZP v SR Branislav Mamojka je členom predsedníctva EDF. Zúčastňujeme sa na ovplyvňovaní postojov európskych inštitúcií a tvorby európskej legislatívy a prenášame skúsenosti z krajín Európskej únie k nám.

Participujeme na medzinárodných projektoch, ktorých cieľom je zvýšenie povedomia o problematike zdravotného postihnutia. Už viac rokov pracujeme ako dobrovoľníci na projekte Za rovnoprávnosť – proti diskrimináciami, v ktorom sú zapojené organizácie zaoberajúce sa nediskrimináciou z rôznych krajín EÚ a zo Slovenska

eporadca povedal(a)...

pokracovanie...
Na požiadanie jednotlivých direktoriátov EÚ a EDF predkladáme informačné materiály o situácii osôb so zdravotným postihnutím na Slovensku.

Informujeme o smerniciach EÚ týkajúcich sa občanov so zdravotným postihnutím, sledujeme ich implementáciu na Slovensku a aj napomáhame jej uplatňovaniu

Zapájame sa do spoločných aktivít národných organizácií zdravotne postihnutých v Európskej únii, ktoré väčšinou koordinuje Európske fórum zdravotného postihnutia so sídlom v Bruseli.
od roku 2007 je to kampaň 1milión4disability, ktorej cieľom je prijatie samostatnej smernice EÚ o nediskriminácie z dôvodu zdravotného postihnutia
zdroj:nrozp.sk

eporadca povedal(a)...

Kontakt
Informácie o NROZP v SR:

Názov organizácie Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v Slovenskej republike
Sídlo organizácie Vajnorská 1,
831 04 Bratislava
Identifikačné číslo IČO 308 53 567
Organizačná forma
Občianske združenie podľa zákona č. 83/1990 zb.
Dátum založenia 20. 11. 2003

Sekretariát NROZP v SR:

Vajnorská 1
831 04 Bratislava

www.nrozp.sk
sekretariat@nrozp.sk

Kontaktné osoby:

Anna Reháková, riaditeľka NROZP v SR rehakova@nrozp.sk

Predseda NROZP v SR: RNDr. Branislav Mamojka, CSc mamojka@nrozp.sk

Podpredsedníčka NROZP v SR: PhDr. Iveta Mišová misova@zpmpvsr.sk

Podpredseda NROZP v SR: Ing. Tibor Köböl kobo.tibor@gmail.com