VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/04/27

Prvá zážitková reštaurácia v tme - Blackhouse

Prvá zážitková reštaurácia v tme - Blackhouse . Boli ste tam? Mirka

6 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Vyskúšajte si, ako sa v divadle cíti nevidiaci
BRATISLAVA. Novootvorené zariadenie Blackhouse - Prvá zážitková na Panskej ul. v Bratislave ponúka návštevníkom "nikdy nevídaný" zážitkový program, ktorý im otvorí zmysly potlačené zrakom a zmení ich aktuálne nazeranie na život.

Pred začiatkom predstavenia musí účastník vyplniť a podpísať registračný formulár s pravidlami programu, ktorý prebieha v priestore bez akéhokoľvek denného alebo umelého osvetlenia.
zdroj: sme.sk

eporadca povedal(a)...

V spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska zariadenie v plnej prevádzke vytvorilo až osem pracovných miest pre ľudí so zrakovým postihnutím.
"Zamestnanci s týmto hendikepom sa postarajú o obsluhu hostí v programovej sále. Tma zotrie rozdiely medzi nimi a vidiacimi návštevníkmi a z ich postihnutia dokonca urobí výhodu," uviedla manažérka projektu Lenka Kvasnicová s tým, že projekt predstavuje najmä šancu pre ľudí, ktorí majú oveľa užšie možnosti výberu pri sebarealizácii.

V totálnej černi sa účastníkom v programovej sále prihovoria či zaspievajú známe osobnosti, budú "sledovať" filmové predstavenie spôsobom, ako ho vníma nevidiaci človek.
zdroj: sme.sk

eporadca povedal(a)...

Celý zážitkový program stmeľuje priebežné stolovanie, pri ktorom hostia majú na výber jedlá z dvoch základných menu. Ich zostavovateľ pamätal aj na vegetariánskych návštevníkov.

Okrem programov zameraných na zážitok fungovania bez zraku autori projektu plánujú a pripravujú aj tematicky zamerané akcie. "Prvé zoznamovacie rande doslova "naslepo", ako aj Halloween - sviatočnú párty strašidiel v ich prirodzenom prostredí," spresnila Kvasnicová s tým, že zážitková ponuka sa má neskôr rozšíriť aj o edukačné programy pre deti.
ZDROJ: SME.SK

eporadca povedal(a)...

ČO VŠETKO DOKÁŽU VAŠE ZMYSLY?

Človek vníma svet prostredníctvom piatich zmyslov. Zrak, sluch, chuť, čuch a hmat. Hlavným zmyslom je zrak. Predstavte si, že ho nebudete chvíľu používať. Ako sa asi aktivujú Vaše ostatné zmysly? Verte nám, že si to neviete ani predstaviť. Ponúkame Vám nevšednú zážitkovú show, ktorá vo vás zanechá fenomenálny zážitok nepoznaných emócií. Viac Vám ale neprezradíme. To musíte zažiť!

ČO JE TO BLACKHOUSE?

Blackhouse je založený na koncepte stolovania v tme. Vo svetových metropolách tento koncept istý čas funguje. Náš Program v Blackhouse však poskytuje silný zážitok z netradičných zmyslových vnemov. Áno, pôjde aj o stolovanie. Jedineční sme však v rozšírení zmyslových vnemov do celého zážitkového programu. Viete, ako chutí, vonia alebo aký má tvar nič? Znie ako ticho. Vyzerá ako tma. Pripravili sme pre vás dokonalú tmu. Ako teda chutí vôňa zvuku? Už rozumiete?
http://www.blackhouse.sk/

eporadca povedal(a)...

SOCIÁLNY ROZMER PROJEKTU

Pri našom zážitkovom programe každý zistí, že žiť a uplatniť sa bez zraku nie je jednoduché. Preto spolupracujeme s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska. V našom zážitkovom programe sa nám podarilo vytvoriť v programovej sále až 8 pracovných miest pre ľudí so zrakovým postihnutím. Tma nielenže zotrela rozdiely medzi návštevníkmi a našimi zamestnancami, ale vďaka ich odhodlaniu viesť plnohodnotný život vytvorila z ich hendikepu výhodu.

STAŇTE SA NAŠÍM PARTNEROM

Obdivujete na našich zamestnancoch to, ako sa vyrovnali so svojím postihnutím?

Páči sa vám náš projekt a zážitkový program?

Máte nový nápad, ako skvalitniť našu ponuku?

Ponúkame vám priestor na jeho realizáciu.
http://www.blackhouse.sk/

eporadca povedal(a)...

ČO PONÚKAME
Blackhouse – tma nabitá tajomstvami. Zrak vám bude zbytočný. Nechceme vás ničím oslepovať. Pretože iba nezaslepeným môžu „prezrieť“ aj ostatné zmysly. Čaká na vás ak nie veľká, tak určite silná zážitková show! Verte, že váš život bude iný ako pred touto skúsenosťou. My veríme, že bohatší. Viete si predstaviť život bez zraku?

Pravdepodobne nie. Je to dramatická zmena. Zrak je totiž najvyužívanejší zmysel. Sprostredkúva človeku najviac vnemov. Predovšetkým v dnešnom svete. Aké by to bolo bez internetu, facebooku, televízie? Či vytvárania prvotných sympatií na základe výzoru?

Bez zraku ste ako Robinson. Ozajstný adrenalínový dobrodruh. S obmedzeným kontaktom so svetom. Iba pomocou zmyslov doteraz potlačených zrakom. Nemusí to byť nepríjemné. Určite však šokujúce. Analýza neočakávaných vnemov. Prebudenie iného spôsobu myslenia, vnímania a cítenia. Môže to byť jeden z najsilnejších zážitkov vo vašom živote!

Spolu s chuťou sa prebudí aj hmat, čuch a sluch. Na každý z týchto zmyslov vám ponúkame jednu hviezdičku ratingu.

http://www.blackhouse.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2