VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/08/13

Prispejte do fotografickej súťaže „Bariéry očami ľudí“


Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR (NROZP v SR) organizuje v poradí už 5. ročník on-line fotografickej súťaže „Bariéry očami ľudí so zdravotným postihnutím 2012“. Súťaž prebieha od 20.júla 2012 do 20. novembra 2012 na www.nrozp-bariery.sk.
Cieľom fotografickej súťaže je zviditeľniť problémy, bariéry, prekážky, s ktorými sa stretávajú ľudia s postihnutím. Prekážky, ktoré títo ľudia v bežnom živote prekonávajú, sú rôzne, v závislosti od druhu zdravotného postihnutia. Súťaž je príležitosťou pre ľudí s telesným, mentálnym, sluchovým, zrakovým, chronickým, duševným alebo iným ochorením poukázať na úskalia, ktoré musia prekonávať v každodennom živote. Často ide o situácie, ktoré ľudia bez postihnutia nevnímajú ako problematické.
Do súťaže sa môžu zapojiť samotní ľudia s postihnutím, ich rodinní príslušníci, priatelia, známi, ale aj široká verejnosť. Súťažiaci môžu zasielať fotografie prostredníctvom on-line formulára zverejneného nawww.nrozp-bariery.sk alebo e-mailom na adresu foto@nrozp-bariery.sk. Súťaží fotografia, nie človek, preto jeden súťažiaci môže zaslať viacero fotografií. O výherných fotografiách rozhodne široká verejnosť svojim hlasovaním priamo na www.nrozp-bariery.sk . Autori fotografií, ktoré získajú najviac hlasov, budú ocenení.

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Ako sa prihlásiť do on-line fotografickej súťaže

Bariéry očami ľudí so zdravotným postihnutím 2012

Súťažnú fotografiu s názvom, komentárom a podrobnejším popisom pre nevidiacich zasielajte prostredníctvom ON - LINE FORMULÁRA, alebo e-mailom na adresu foto@nrozp-bariery.sk. V prípade, že súťažnú fotografiu budete zasielať emailom, nezabudnite pripojiť aj vyplnenú prihlášku (TU NA STIAHNUTIE) Nezabudnite meno autora, ktoré bude zverejnené pod názvom súťažnej fotografie. V prípade, že si neželáte zverejniť svoje meno na www.nrozp-bariery.sk, napíše túto informáciu priamo do sprievodného e-mailu.

Súťaž prebieha od 20.7.2012 do 20.11.2012.

Súťaží fotografia, nie osoba, preto jeden človek môže zaslať viacero fotografií.
Bližšie informácie na:
www.nrozp-bariery.sk/ako-sa-prihlasit.html

eporadca povedal(a)...

Chcete aj vy priložiť ruku k dielu?

Máte dve možnosti:

- poslať do súťaže svoje fotografie,

a/alebo

- hlasovať za fotografie, ktoré vás najviac oslovili.

A keď o bariérach ľudí s postihnutím budete rozmýšľať, prípadne o nich hovoriť nahlas, naša snaha nebola zbytočná.
Zdroj:
www.nrozp-bariery.sk/o-barierach.html

Prihlášku fotografie do súťaže BARIÉRY nájdete na:
www.nrozp-bariery.sk/sutazne-fotografie/pridaj-fotografiu.html

Súťažné fotografie nájdete na:
www.nrozp-bariery.sk/sutazne-fotografie.html

eporadca povedal(a)...

O projekte

Bariéry očami ľudí so zdravotným postihnutím

Jedným z hlavných cieľov Národnej rady občanov so zdravotným postihnutím v SR (ďalej „NROZP v SR“) je presadzovanie a podpora spoločných záujmov a uplatňovanie práv občanov so zdravotným postihnutím nezávisle na druhu zdravotného postihnutia. NROZP v SR tento cieľ napĺňa za účasti a spolupráce svojich členských organizácií zastupujúcich ľudí s rôznymi druhmi zdravotného postihnutia.

Pri dosahovaní svojich cieľov využíva NROZP v SR rôzne druhy práce - vzdelávacími aktivitami počnúc, kultúrnymi podujatiami končiac. Na začiatku projektu Bariéry očami ľudí so zdravotným postihnutím bola snaha priblížiť tému zdravotného postihnutia širokej verejnosť. Zviditeľniť život ľudí s postihnutím, ukázať problémy, prekážky, s ktorými sa denne stretávajú. Často ide o prekážky, ktoré si ľudia bez postihnutia vôbec neuvedomujú. Bariéry sú totiž rôzne - fyzické, psychické, sociálne; týkajúce sa prístupnosti prostredia, ale aj predsudkov, ktoré má verejnosť voči ľuďom so zdravotným postihnutím.

A ako vytvoriť priestor na zviditeľnenie života ľudí s postihnutím? Ako verejnosti nenásilnou formou ukázať nové pohľady na život, svet okolo?

Ľudia, ktorí najlepšie vedia o prekážkach, sú práve tí, ktorí sa s nimi musia „popasovať“. Fotografická súťaž Bariéry očami ľudí so zdravotným postihnutím je podujatím, ktoré vytvára priestor na sebarealizáciu ľudí so ZP v oblasti umenia, umožňuje širokej verejnosti spoznávať ich problémy, prekážky, bariéry, ale aj možnosti ich riešenia. Aj týmto projektom chce NROZP v SR prispieť k „scitlivovaniu“ verejnej mienky a zvyšovaniu povedomia o živote ľudí so zdravotným postihnutím.

Zdroj: http://www.nrozp-bariery.sk/o-barierach.html