VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/04/30

Dotácie na kúpele.

Dobrý deň , chcel som sa opýtať ,kde by mohol dôchodca získať príspevok na kúpele . Niekde som čítal ,že na určite kúpele štát poskytuje dotáciu . Ďakujem. S pozdravom, S.

2012/04/26

Diskotéky pre zdravotne znevýhodnených

Viete, často sa hovorí o integrácii a bezbariérovostí, ale skutočnosť vôbec nie je "ružová". Pokiaľ som navštevoval školu, tak ešte mal som možnosť sa zabaviť. Teraz už vôbec. Neviete, organizujú sa diskotéky pre zdravotné postihnutých?  Myslím na východe Slovenska.  Marek

2012/04/25

Záujmová činnosť pre seniorov

Dobrý deň. Našla som si prácu na dohodu - budem mať na starosti  záujmovú činnosť pre seniorov. Našepkáte mi, čo s nimi môžem robiť? Nikdy som nenavštevovala žiadne krúžky, vôbec nemám skúseností. Mám skončenú sociálnu prácu a pracovných ponuk je málo. Vďaka. Darina

2012/04/24

2012/04/23

Bezdomovec

Môj priateľ, po nepríjemných rodinných udalostiach, sa stal bezdomovcom. Ako mu môžem pomôcť?  Jožo

2012/04/19

Dávka v hmotnej núdzi a príjem z brigády študenta

Dobrý den prajem, chcela by som sa opýtať. Poberáme dávku v hmotnej núdzi. Ja (dcéra) mám od decembra 2011 podpísanú dohodu o brigádnickej práci študentov. Príjem  a dohodu za doterajšie obdobie som však odovzdala už po výzve UPSVaR teraz v apríli. Kvôli nepredloženiu spomínanej dohody a príjmu stiahli rodičom časť príspevkov na obdobie šiestich mesiacov. Za príjem podľa zákona č. 599/2003 Z.z. o pomoci v hmotnej núdzi sa nepovažuje príjem žiaka strednej školy a príjem študenta vysokej školy, ktorý študuje dennou formou štúdia získaný za 12 mesiacov, ak tento príjem neprevyšuje 1,2 násobku sumy životného minima pre plnoletú fyzickú osobu. Ak tomu správne rozumiem, pokiaľ sa môj mesačný príjem pohybuje len okolo 20 eur, nie je považovaný teda za príjem v zmysle spomínaného zákona.  Preto by som sa chcela opýtať, či  UPSVaR oprávnene stiahol výšku príspevkov. Za odpoved vopred ďakujem. S pozdravom Gabriela O.

2012/04/18

Vzdelávanie nevzdelávateľných

Dobrý deň. Teraz je už iná doba, ale v predošlej štruktúre nemali všetci možnosť vzdelávania. Väčšina ZŤP dostala nálepku "Nezvdelávatelní", aj moja dcéra. Má teraz možnosť získať aspoň základné vzdelanie?
Ďakujem za odpoveď. Mirka

2012/04/16

Invalidný dôchodok pri ochorení astmy

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na možnosti priznania invalidného dôchodku pri ochorení astmy spojenej s alergiou.
Neviem či som na správnej adrese ak áno napísala by som o ochorení viac. Ďakujem a prajem pekný deň.
Gabriela M.

2012/04/13

Formy pomoci

 Aj mňa zaujíma starostlivosť o dlhodobo chorých starších ľudí, ale potrebujem sa dozvedieť  o formách pomoci. Budem vďačný.  Jaroslav

2012/04/12

Sprievodca rozličnými formami pomoci

Dobrý deň,  Pracujem v  Centre sociálnych služieb  a  potrebujem  si úpresniť  niektoré informácie .
Vraj exituje Sprievodca rozličnými formami pomoci alebo  podobná príručka. Poradíte mi , kde ju získam? Jožko

2012/04/11

Podpora po materskej dovolenke

Dobrý deň
V júni 2012 mi konči materska dovolenka som slobodna mamička a byvam sama so synom. pred materskou som nepracovala.  mam narok na nejaky prispevok ak by som si chcela predlžiť matersku (ked syn je uplne zdravy takze zo zdravotnych dôvodov mi ju asi nepredlžia) alebo ak sa prihlasim na urad prace po skonceni materskej mam narok na nejaku podporu? Syna do škôlky nevezmu a ja neviem čo dalej robiť poradte mi prosim. Dakujem.  Jaroslava K.

2012/04/10

13. apríla môže pomôcť každý


V piatok, 13. apríla, stretnete v uliciach miest a obcí po celom Slovensku dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí sa pri Vás pristavia, ponúknu Vám žltý jarný kvet a Vy už budete vedieť, že je tu DEŇ NARCISOV – 16-ty ročník jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine.
V tento deň bude celú verejnosť spájať nielen narcis – symbol zbierky, ale aj headline: „13. apríla môže pomôcť každý“

2012/04/04

7.apríl - Svetový deň zdravia /World Health Day/

Heslom Svetového dňa zdravia v roku 2012 je: Starnutie a zdravie Ageing and Health/. Oslavujeme tento deň aj na Slovensku?  František

2012/04/03

Život 2.0 - Súťaž fotografií

Život 2.0
Pripravení na nový život? Súťaž fotografií organizovaná v rámci Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami.
E-poradca

2012/04/02