VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/03/06

Ťažko zdravotne postihnutí budú naďalej v MHD cestovať bezplatne

Dobrý deň .
  Chcel by som sa opýtať či pre majitelov  ZŤP a ZŤP-S preukazov platí naďalej v MHD Bratislava cestovanie zadarmo.
  Ďakujem

2 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Tarifná výnimka bude predbežne platiť do konca júna 2013.

Ilustračné foto © DPB, a. s.

Inzercia

Avizované zmeny v poskytovaní bezplatnej prepravy v bratislavskej MHD, ktoré mali vstúpiť do platnosti od 1. marca 2013 so zavedením Integrovaného dopravného systému, sa zatiaľ nebudú vzťahovať na osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Držitelia preukazov ŤZP a ŤZP-S (vrátane sprievodcu) tak budú aj po 1. marci 2013 cestovať v bratislavskej MHD naďalej bezplatne, avšak iba vo vozidlách Dopravného podniku Bratislava na území mesta Bratislava. V prípade železníc a regionálnych autobusov budú pre túto kategóriu cestujúcich do konca júna platiť doterajšie zľavy. Zmenu schválilo mesto len 11 dní pred spustením nového systému a dotovanie bezplatnej prepravy bude financovať z vlastných zdrojov.

Táto možnosť bezplatnej prepravy pre držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP-S v MHD Bratislava bude zatiaľ na základe výnimky z tarifných predpisov platiť do 30. júna 2013. Do tohto termínu sa podľa hovorcu hlavného mesta rozhodne, či bude bezplatná doprava pre ťažko zdravotne postihnutých rozšírená aj na ostatných dopravcov (Železničná spoločnosť a Slovak lines) v rámci Integrovaného dopravného systému, alebo budú platiť rozdielne podmienky pre MHD a regionálnu dopravu.

http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/11821/Tazko-zdravotne-postihnuti-budu-nadalej-v-MHD-cestovat-bezplatne.html

eporadca povedal(a)...

Bezplatná preprava v prostriedkoch bratislavskej MHD bude platiť naďalej po spustení IDS BK aj pre občanov nad 70 rokov. Upozorňujeme, že bezplatná preprava platí len vo vozidlách Dopravného podniku Bratislava (DPB) a len na území Bratislavy.

Na medzinárodnej linke 901 a na mimobratislavských úsekoch liniek 37 630 a 801 (Marianka, Chorvátsky Grob, Rajka) cestujú občania nad 70 rokov naďalej za zľavnené (polovičné) cestovné.

Na železnici a v regionálnych autobusoch Slovak Lines platia pre seniorov doterajšie zľavy z cestovného.

http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/11839/Bezplatna-preprava-v-MHD-plati-aj-pre-obcanov-nad-70-rokov.html