VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/03/22

Živnosť v rámci invalidného dôchodku

Dobrý deň,
Chcem sa opýtať, či si môže manžel otvoriť živnosť, keď je invalidný dôchodca, nakoľko naše deti chcú v lete brigádovať v jednej spoločnosti lesomajiteľov, ale oni nezamestnávajú na zmluvy, iba na živnosť a potom im musí faktúrovať za prácu. Preto prosím o informáciu, či nebude mať s tým problém v sociálnej poisťovni, či nepríde o dôchodok a pod.
Za informáciu ďakujem.

S pozdravom

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Nárok na invalidný dôchodok nie je podmienený skutočnosťou, či posudzovaná osoba vykonáva prácu alebo dosahuje príjem. Poberaním akéhokoľvek druhu dôchodkovej dávky, teda ani invalidného dôchodku, nie je obmedzené právo na zamestnanie alebo podnikanie na základe živnosti.Invalidné dôchodky majú občanom, ktorí z dôvodu invalidity stratili čiastočne alebo úplne schopnosť vykonávať zárobkovú činnosť, sčasti nahradiť ich príjem pred vznikom invalidity.
zdroj: zákon č.461/2003Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov,

eporadca povedal(a)...

nvalidní dôchodcovia môžu neobmedzene vykonávať zárobkovú činnosť. Ak poberateľ invalidného dôchodku s poklesom schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 70 % pracuje, musí povinne platiť poistné na invalidné poistenie, a to vo výške 3 % z hrubej mzdy.
zdroj: internet

Unknown povedal(a)...

Volám sa Marcell Nikola, chcem vyjadriť srdečnú vďačnosť úverovému finančnému domu za to, že mi pomohla obnoviť moje kreditné skóre a moju zomierajúcu činnosť tým, že mi minulý mesiac poskytla pôžičku vo výške 100.000 €, po tom, ako ju odmietla moja banka a ďalšie finančné agentúry Navštívil som. Odporúčam všetkým tam, ktorí potrebujú finančnú pomoc iným, aby sa nedostali do zlých rúk pri vyhľadávaní zodpovedajúcej pôžičky, aby sa obrátili na túto spoločnosť prostredníctvom e-mailu a emailu na vašu pôžičku.

Whatsapp: +15184181390
E-mailová adresa: creditfinancierhome@gmail.com