VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/02/10

Kurz PC pre seniorov

Mám jednu otázku?  Počula som, že z rôznych projektov sú realizované počítačové kurzy pre seniorov. Keď viete o takých, tak  prosím napíšte. Rada by som prihlásila svoju mamku. Ďakujem. Janka

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Môj dedko sa zúčastni počítačového kurzu v občianskom združení Barlička.Veľa mu to dalo. Dagmar

eporadca povedal(a)...

Občianske združenie Barlička Prešov realizovalo kurz pre seniorov pod názvom: "Dedo Gusto, tak už skús to!"
v rámci Jarnej výzvy Fondu GSK 2011 „Seniori budú môcť žiť kvalitnejšie“. Kurzu sa zúčastnilo 24 osôb .
Hlavný cieľ - zvýšenie počítačovej gramotnosti seniorov stretávajúcich sa v OZ Barlička s využitím podpory mladých zdravotne postihnutých ľudí, klientov OZ Barlička na princípe mentoringu.
Taktiež sprístupniť seniorom internet, prostredníctvom ktorého si budú vedieť vyhľadať pre nich potrebné a zaujímavé informácie.
zdroj: http://www.barlicka.com/gusto.html

eporadca povedal(a)...

Čiastkové ciele:
- poskytnúť priestor pre zmysluplné využitie voľného času seniorov a rozšíriť príležitosti pre ich sebarealizáciu
- naučiť seniorov pracovať s elektronickou poštou a skypom, vďaka čomu dosiahnú lepšiu komunikáciu so svojimi deťmi, vnúčatami a ostatnými príbuznými žijúcimi po celom Slovensku, ale aj v zahraničí
- odstrániť obavy z práce s počítačom, ktorý je strašiakom pre mnohých seniorov
- práca seniorov s počítačom a internetom je možnou alternatívou, ktorá zníži riziko ich izolácie od spoločnosti a prostredníctvom ktorej získajú nové, nie len spoločenské, ale aj virtuálne kontakty
- prácou s počítačom a internetom stimulovať pamäť seniorov
www.barlicka.com

eporadca povedal(a)...

Podobný počítačový kurz pre seniorov teraz realizuje v Prešove nezisková organizácia Bez bariér, n. o. za podpory Komunitnej nadácii Veľký Šariš v rámci Občianskej voľby pivovaru Šariš, v kategórii Vzdelávanie. Začiatok kurzu 1 3 2012.
Trvanie projektu: Január 2012 – júl 2012
zdroj: http://www.bezbarierno.com/gusto.html

eporadca povedal(a)...

Hlavným cieľom tohto projektu je zvýšenie počítačovej gramotnosti seniorov stretávajúcich sa v prenajatých priestoroch, ktoré nám ponúklo Občianske združenie Barlička.
Našou snahou je aj sprístupnenie internetu seniorom, prostredníctvom ktorého si budú vedieť vyhľadať pre nich potrebné a zaujímavé informácie.
Tohto počítačového kurzu sa zúčastní šestnásť seniorov, ktorý budú rozdelení do dvoch skupín a každá skupina strávi s počítačmi tri hodiny raz v týždni. Aj po skončení projektu sa budeme seniorom v tejto oblasti venovať, naďalej ich budeme v práci s počítačom a internetom zdokonaľovať a budeme precvičovať už naučené poznatky.
http://www.bezbarierno.com/gusto.html