VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/02/03

Nežiaduce stránky

Na facebooku ma handikepovaná kamarátka upozornila na nevkusnú stránku proti postihnutým ľuďom. Potom som o tom videla aj reportáž v televíznych novinách. Chcem sa teda spýtať, kde sa dajú nahlásiť takéto nežiaduce stránky či už na facebooku, alebo webe.  Ďakujem. Alica 

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň
V poslednej dobe sa vo väčšom množstve rieši problematika ochrany osobných údajov, autorských práv, nelegálnych obchodov, kriminálnej činnosti na webe. Mnohí uvádzajú, že kontrolovať web sa nedá, iní chcú zaviesť určité opatrenia. Sociálne siete ako napr. Facebook, zasa podliehajú zákonom, ktoré nemusia byť v súlade so zákonmi konkrétnej krajiny. Prebehlo a myslím si , že ešte prebiehajú rôzne súdne spory.
Jeden odkaz ktorý sa problematikou zaoberá: http://jono.blog.zive.cz/2009/12/podozrive-web-stranky-na-slovensku-aj-v-cr/ A

Anonymný povedal(a)...

Niečo na podobnú tému

Chrániť sa možete dodržiavaním nasledovných bodov:

1, Používať vyhľadávače napr. Google, Yahoo! alebo Bing od Microsoftu. Do adresára vyhľadávača vložte text
v tvare: “menofirmy podvod” alebo telefónne číslo, ktoré vám volalo napr. radi volajú z Konga(predvoľba +243). Ak zavoláte naspäť, prídete o 100 korún/min. Firma alebo e-shop nemusí byť podvodná, ale môžete na ňu nájsť viacero negatívnych názor alebo skúseností s ňou. Takto predídete aspoň zbytočnému stresu z toho, že Vám tovar nebol dodaný riadne, alebo tomu, že už nikdy neuvidíte svoje peniaze. Tá druhá varianta je určite horšia.

2, Ak nič nenájdete opýtajte sa na rôznych fórach. Výborné je napr. superforum.zive.cz alebo porada.sk . Rady a skúseností užívateľov sú niekedy na nezaplatenie.

3, Podozrivé sú často web stránky, ktoré žiadajú osobné údaje napr. dátum narodenia. Vždy si vymyslite
fiktívne údaje napr. Fero Jajbože, Lesná 2, Cibuľkovo 09823. Takto nemá šancu nikto prísť na to, kto
ste. Firma by v prípade vymáhania pohľadávky vlastne “urgovala” fiktívnu osobu.

4, Ak sa chcete registrovať a máte podozrenie, že by mohla byť vaša e-mailová schránka zneužitá napr. spamermi, tak odporúčam použiť dočasné e-mailové schránky, ktoré sa samy po niekoľkých minútach “zničia”. Dobré skúsenosti sú aj s touto 10 minútovou elektronickou poštou. Skopírujete adresu, ktorú Vám ponúkne a tú použijete ako svoju e-mailovú adresu. Ak sa životnosť schránky zníži napr. na 2 minúty, tak ju jednoducho obnovíte kliknutím na “ďalších 10 minút“.

5, IP adresou sa často podvodné firmy vyhrážajú. Vytvárajú dojem, že IP adresa má váhu ako rodné číslo, čo samozrejme nemá. IP adresa je adresa, podľa ktorej je možné identifikovať určitého človeka alebo firmu. Avšak pozor! Len za určitých podmienok. Poskytovateľ internetu môže spárovať IP adresu s používateľom intenetu len na základe súdneho rozhodnutia alebo pokynov od orgánov činných v trestnom konaní. IP adresu je tiež možné sfalšovať. Dokáže to každý počítačový špecialista. Ak však nechcete, aby podozrivá strána získala vašu IP adresu, odporúčam použiť anonymizér napr. http://www.hidemyass.com/ alebo http://anonymizer.nntime.com/ . Sú určené na anonymné surfovanie na webe, čo príde v prípade podozrivej stránky vhod.

6, Ak si nájdete vo svojej e-mailovej schránke e-maily s lámovou a nedokonalou slovenčinou/češtinou neodpisujte na ne!!! Preverte si cez vyhľadávač e-mailovú adresu. Mne osobne chodili takéto maily, keď som bol registrovaný na jednej zoznamke. Takéto e-maily majú tiež vo zvyku prichádzať, ak niečo predávate alebo dražíte.

7, V prípade ak zistíte, že nie ste jediný kto je podvedený, skontaktujte sa s ostatnými podvedenými. V jednote je sila. Kontaktujte média, časopisy a noviny. Podvodníci totiž nemajú radi medializáciu!!! A hlavne čítajte podmienky zmlúv. To platí v najmä v prípade, ak máte vlastnoručne podpísať zmluvu!!!

Body ktoré som napísal, by si zaslúžili určite viac strán. Sú všeobecné, ale odpovedajú na viacero možných otázok.
Zdroj
http://jono.blog.zive.cz/2009/12/ochrana-pred-podozrivymi-webstrankami-a-e-shopmi/#more-4

Anonymný povedal(a)...

Niečo na podobnú problematiku

http://jono.blog.zive.cz/2009/12/ochrana-pred-podozrivymi-webstrankami-a-e-shopmi/#more-4

Anonymný povedal(a)...

Aj keď sa vzťah ku "iným" ako zdravým ľuďom v posledných rokoch zlepšil - mnohí už nie sú zamykaní, aby ich nikto nevidel, ale aj tak prijatie hendikepovaného človeka majoritnou t.j. zdravou spoločnosťou je vždy hlavne pre vianocami, alebo pri iných spoločenských akciách. Avšak hendikepovaný človek žije každý deň, so svojimi radosťami a trápeniami a často len vyjsť do mesta alebo na nejaký úrad - kde všade sú bariéry - vám nezlepší náladu.
Tak ako sa mnohí ľudia zabávajú na týraní zvierat, tak sa možno našiel nový druh zábavy - zameraný na zdravotne postihnutých. Dúfajme, že také útoky nezanechajú ešte väčšie zranenia pre zdravotne postihnutých. Andrea

eporadca povedal(a)...

Na http://www.blogger.com je to možné: môžete kliknúť v ľavom hornom rohu na odkaz Nahlásiť zneužitie a upozornite službu Blogger na nevhodný obsah na tejto stránke.

eporadca povedal(a)...

Blokovanie stránok a obsahu
Každý webový prehľadávač umožňuje blokovať nežiadúce stránky, ako aj obsah stránok, ako sú napr. reklama, animácie, nevhodné obrázky atď.
Blokovanie stránok je možné využiť napr. pre zamestnancov v práci, ale študentov v škole, alebo pre domáce použitie, kedy potrebujeme deťom zamedziť prístup na nevhodné stránky. Táto funkcia je veľmi jednoduchá a jej ponuku nájdete v menu "Nástroje > Pokročilé > Blokované stránky".
Tu si nastavíme adresu, alebo reťazec z názvu stránky ktorá sa má blokovať.
zdroj: internet

eporadca povedal(a)...

Nahlásenie nevhodného obsahu
Ak sa stretnete s príspevkom, ktorý porušuje naše Pravidlá pre obsah , môžete tento príspevok nahlásiť.
Ak chcete nahlásiť príspevok:

Kliknite na šípku v hornej časti príspevku.
Kliknite na položku Nahlásiť zneužitie.
Zobrazí sa kontextové okno, v ktorom môžete uviesť dôvod nahlásenia príspevku.
Po dokončení nahlásenia sa vedľa príspevku zobrazí červená vlajka, ktorá označuje, že ste nahlásili zneužitie. Ak chcete nahlásenie vrátiť späť, kliknite na červenú vlajku.
Poznámka. Ak má príspevok viacero aktualizácií, po kliknutí na položku Nahlásiť zneužitie sa vedľa každej aktualizácie zobrazí sivá vlajka. Potom môžete vybrať konkrétnu aktualizáciu príspevku, ktorú chcete nahlásiť.
zdroj:
http://support.google.com/plus/bin/answer.py?hl=sk&answer=1253377

eporadca povedal(a)...

Nahlásenie nevhodného profilu
Ak sa v profile používateľa nachádza nevhodný obsah alebo chcete odoslať hlásenie o odcudzení identity, v príslušnom profile kliknite na položku Nahlásiť tento profil a vyplňte formulár.

Vaše hlásenie skontrolujeme a odstránime informácie, ktoré sú v rozpore s našimi pravidlami.

Pred odoslaním hlásenia o odcudzení identity si prečítajte nasledujúce pokyny:
Profily, ktoré obsahujú zjavné škodlivé alebo osobné útoky, budú odstránené bez toho, aby bolo potrebné overiť identitu osoby posielajúcej hlásenie.
V prípade profilov, ktoré neobsahujú zjavné škodlivé úmysly, ale napríklad len vaše celé meno, sa môže od vás vyžadovať odoslanie fotokópie preukazu vydaného štátom, napríklad vodičského preukazu. Túto fotokópiu nie je nutné odosielať pri vypĺňaní formulára, môžeme si ju ale vyžiadať pre potreby nášho ďalšieho šetrenia.
Je tiež možné, že vaše meno náhodou používa aj iná osoba, ktorá neodcudzuje vašu identitu. V prípade takýchto profilov nevykonávame žiadne opatrenia.
V prípade stránok, ktoré odcudzili identitu inej spoločnosti alebo organizácie, sa bude poskytnutie formulára overenia firmy požadovať od oprávneného zástupcu spoločnosti alebo organizácie, ktorej identitu niekto odcudzil.
Posudzujeme každé hlásenie, nebudeme vás však osobne informovať o svojom rozhodnutí. Ak o niekoľko dní zistíte, že profil je stále k dispozícii, pravdepodobne sme zistili, že neporušuje naše pravidlá.

Ak máte podozrenie na možné porušenie autorských práv, navštívte stránku zákona DMCA pre profily a prečítajte si pokyny na podanie sťažnosti DMCA spoločnosti Google.
zdroj: http://support.google.com/plus/bin/answer.py?hl=sk&answer=97707

eporadca povedal(a)...

Kam nahlásiť nevhodný obsah na internete? február 2010,
Nezákonný alebo nevhodný obsah na internete možno nahlásiť. Túto možnosť dáva projekt Stopline.sk anonymne prostredníctvom svojej internetovej stránky. Projekt práve v dnešný Deň bezpečného internetu predstavili v jednom z bratislavských nákupných centier.

"Cieľom projektu je bojovať proti nezákonnému obsahu a odhaľovať najmä prípady zneužívania detí, prejavy rasizmu a xenofóbie na internete," informoval jeho koordinátor Miroslav Drobný. Zároveň vysvetlil, že prostredníctvom spomínanej stránky môžu či už deti alebo dospelí anonymne nahlásiť podozrivý obsah stránok.

"Počítame, že nahlasovanie budú robiť rodičia, dospelí, učitelia v školách, firmy, keď niečo nájdu na svojich weboch," konštatoval Drobný s tým, že nie je vylúčené, že deti, keďže používajú internet možno niekoľkonásobne viac ako niektorí dospelí, tiež nahlásia nevhodný obsah stránok.
zdroj: http://www.pluska.sk/slovensko/spolocnost/kam-nahlasit-nevhodny-obsah-internete.html

eporadca povedal(a)...

Prevádzkovanie národného centra pre nahlasovanie nezákonného obsahu alebo činností na internete Stopline.sk, ktoré bojuje proti
zneužívaniu detí (detská pornografia, sexuálne vykorisťovanie, detská prostitúcia, obchod s deťmi, grooming...),
rasizmu a xenofóbii,
inému obsahu alebo činnostiam, ktoré vykazujú znaky trestného činu.
Zapojenie sa do medzinárodnej siete INHOPE, zdieľanie skúseností iných národných centier a organizácií pre bezpečnosť informačných technológií.
http://www.stopline.sk/