VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/10/11

Ako lepšie rozumieť človeku s demenciou a rešpektovať ho

Keď sa staráme o človeka s demenciou chceme si byť istí, že sa s ním zaobchádza vždy s rešpektom a dôstojne, ako s osobnosťou, napriek tomu, že má skreslené chápanie reality.
Postihnutí demenciou, ktorých mentálne schopnosti sa zhoršujú, sa postupne stávajú zraniteľnejšie a potrebujú oporu a povzbudenie. Opatrovatelia by mali urobiť všetko, aby im pomohli udržať si pocit hodnoty človeka.

Pamätajme
Každá osoba s demenciou je jedinečnou individualitou so svojimi vlastnými, často veľmi rôznorodými životnými skúsenosťami, vlastnými potrebami a pocitmi aj vlastnými názormi na to, čo sa jej páči a čo nie.
Postihnutie demenciou je rozdielne. Je potrebné počítať so schopnosťami, záujmami a preferenciami týchto pacientov v takom stave, v akom sa javia v súčasnosti. Myslíme aj na to, že všetko sa môže prehlbovaním demencie meniť. Opatrovatelia majú byť pripravení reagovať na potreby pacientov pružne a citlivo.















Základné informácie

Čím viac základných informácii vieme poskytnúť o osobe s demenciou, aj o jej súčasnej situácii, o to ľahšie bude inými vnímaná ako osobnosť. Bude sa cítiť istejšie pri nachádzaní témy na rozhovor alebo pri navrhovaní aktivity, z ktorej má radosť

 Pokračovanie.......

Zdroj:
Ako lepšie rozumieť človeku s demenciou a rešpekt, Nadácia Memory, Bratislava

Žiadne komentáre: