VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2014/04/22

Dokedy sa majú vyjadriť.

Dobrý deň

Dňa 24.10.2013 som si podal žiadosť o invalidný dôchodok na pobočke Sociálnej Poisťovne v Piešťanoch doložil som aj všetky potrebné doklady .
Odvtedy čakám a nič sa nedeje tak by som sa chcel spýtať či je nejaká lehota aby ma pozvali na prerokovanie moje žiadosti resp. dokedy sa majú vyjadriť.

Ďakujem a prajem pekný deň

1 komentár:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

„Konanie o nároku naň sa začína písomnou žiadosťou, ktorú treba podať v Sociálnej poisťovni. Po jej spísaní je posúdený zdravotný stav posudkovým lekárom sociálneho poistenia, ktorému treba doložiť všetky výsledky lekárskych správ a údaje zo zdravotnej dokumentácie o diagnostike, vývoji a liečbe ochorení. Spísanie žiadosti a posúdenie invalidity sa vykonáva spravidla v jeden deň,“ vysvetlil Višváder.

„Invalidita nie je kategória statická, ale dynamická, v konkrétnom prípade môže dôjsť aj k zmene stupňa invalidity môže sa zvýšiť alebo znížiť, alebo môže dôjsť aj k jej zániku v dôsledku zmeny zdravotného stavu,“ približuje doktorka Majtánová. Zdravotný stav je ovplyvniteľný liečbou, pokrokmi lekárskej vedy – uzdravenie, zlepšenie alebo stabilizácia zdravotného stavu, s využitím vhodnej rehabilitácie, prípadne rekvalifikácie.

Rozhodovanie o žiadosti trvá najviac 60 dní od začatia konania, zvyčajne je to však kratšie. V mimoriadne zložitých prípadoch možno túto lehotu predĺžiť najviac o 60 dní, čo žiadateľovi o dôchodok písomne oznamujú.

zdroj: http://peniaze.pravda.sk/dochodok/clanok/295907-invalidny-dochodok-po-splneni-troch-podmienok-sucasne/