VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/10/14

Auto na ručné ovládanie

Dovoľte mi otázku, kde by som si mohol dať prerobiť auto na ručné ovládanie. Neviete mi povedať, či je taká možnosť aj na východe Slovenska ?
Jozef

8 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

úpravou aut sa zaoberá Firma LADISLAV DOBRANSKÝ

Charkovská 4,

040 22 Košice

Tel/Fax: 055/695 0072

Mobil: 0905 159 864

email:Dobransky.Ladislav@zoznam.sk

www.rucneovladanie.szm.sk

Medzi tie známejšie patrí:
http://www.amc.sk/telesne_postihnuti/
Ale sídli v MARTINE
ANDREJ

Anonymný povedal(a)...

Ahoj...na internete som našla niekoľko firiem, ktoré sa zaoberajú úpravou áut...no na Slovensku sú to iba 4 firmy, aj tie sídlia iba na západnom Slovensku, hoci jednu som našla z KE, ktorú spomínal Andrej...inak firmy s touto technikou sídlia hlavne v ČR....Tamara.

eporadca povedal(a)...

Prestavby vozidiel
Chránená dielňa AV Mobilita ponúka zvýhodnené ceny osobných a úžitkových vozidiel (z portfólia značiek holdingu Auto Valušek).
Úpravy a prestavby vozidiel realizujeme na všetky typy vozidiel, podľa požiadaviek a potrieb klienta.
Dodacia doba je individuálna, v závislosti od typu vozidla a jeho úpravy. Pre bližšie informácie sú Vám k dispozícii pracovníci chránenej dielne AV Mobilita - 02 / 6042 1280, info@avmobilita.sk .

eporadca povedal(a)...

SAT SYSTEM s asistenčným tlačidlom -
Zatlačením tlačidla asistencie vo vozidle (v prípade úrazu, náhlych zdravotných problémov, ohrozenia, potreby technickej pomoci...) centrála dostane informáciu a zabezpečí požadovanú pomoc. Súčasne majiteľ dostane potvrdzujúcu SMS správu.
Hlásenie havárie - Zabudovaný nárazový snímač rozpozná a automaticky odošle hlásenie so stavom vozidla a jeho polohou. Centrála Škoda Assistance je okamžite informovaná a organizuje potrebnú zdravotnú a technickú pomoc na miesto nehody.

eporadca povedal(a)...

MERO 1 EL – elektronické ovládanie krúžkom na volante
Krúžok na volante tlačný - je veľmi vhodný pre motoristov, ktorí sa pri vedení vozidla cítia najlepšie, keď majú obidve ruky bezpečne na volante. Pri používaní krúžku môžu byť ruky v ktoromkoľvek mieste obvodu volantu. Krúžok je samozrejme možné ovládať aj jednou rukou. Celá konštrukcia tlačného krúžku je vyrábaný na mieru. Jeho zástavba nenarušuje celkový dojem a výhľadu na prístroje neprekáža žiadna vnútorná priečka.
Posuvný elektronický krúžok - je možné montovať do všetkých typov vozidiel. Krúžok je možné montovať tiež zospodu volantu. Oba typy ovládania sú na prvý pohľad nezvyčajné, avšak veľmi pohodlné. Krúžok je možné ovládať oboma rukami buď palcami, alebo ho stačí pridržať celou dlaňou v požadovanom natočení. Posuv má dráhu 30 mm a krúžky sa vyrábajú v dvoch veľkostiach priemeru. Krúžok je ovládaný elektronicky rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom prípade.

eporadca povedal(a)...

MERO 2a – mechanické ručné ovládanie brzdy a plynu
Ručné ovládanie MERO 2a sa používa prevažne u vozidiel s automatickou prevodovkou alebo spojkou. Tento systém je určený pre ovládanie brzdy a plynu. Možno ho použiť i u vozidiel s manuálnou prevodovkou, kde sa pedál spojky ovláda elektronickým adaptérom spojky. Ovládacia páka môže byť namontovaná z pravej alebo ľavej strany od volantu. Tlakom páky od seba ovládame vždy brzdu, pohyb od seba je pre brzdenie prirodzený pohyb. Ťahom tejto páky dole pod volantom ovládame plyn, príp. sa plynová páčka môže inštalovať z ľavej strany samostatne. MERO 2a se taktiež používa v kombinácii s elektronickým krúžkom plynu na volante.
Brzdu môžeme aretovať v zabrzdenej polohe tlačidlom na konci páky. Pre kvadruplegikov možno pre ľahšie používanie aretácie použiť špeciálnu koncovku páky so zväčšeným tlačidlom (viď obr.). Pri aretovaní brzdy nie je treba citlivosť prstov, iba sa zatlačí za koniec páky spoločne s tlačidlom aretácie.

eporadca povedal(a)...

MERO 3 – ručné ovládanie brzdy a plynu
Systém MERO 3 je určený prevažne pro autá vybavené automatickou prevodovkou. U áut s manuálnou prevodovkou možno MERO 3 samozrejme doplniť i o elektronickú spojku. Princíp systému MERO 3 spočíva v tom, že funkcie pedálov brzdy a plynu je vedená do páky umiestenej vedľa stredového tunelu auta na vodičovej strane. Zariadenie je vhodné v prípadoch, keď vodič potrebuje zachovať možnosť nastavovania volantu, či väčší priestor pod volantom. Je vhodný pro uživateľov s čiastočným postihnutím horných končatín. Vďaka MERO 3 totiž nemusí byť ruka pri ovládaní páky zdvihnutá toľko ako v prípade štandardných pákových systémov umiestnených pod volantom. Páka MERO 3 je takisto vybavená aretáciou brzdy.

Unknown povedal(a)...

Mám v ponuke ručné ovládanie na auto 0907505924