VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2013/09/16

Neviem či to však platí aj pre vytvorenie PM pre znevýhodnených občanov a ZŤP nad 70%.?

Dobrý deň,

potreboval by som v budúcnosti presvedčiť zamestnávateľa aby ma zamestnal ako šoféra TAXI služby. 
Ľudí s praxou šoférovania a znalosťou mesta je veľa. 
Preto ak sa dá uplatniť príspevok aj na takéto zamestnanie (nikdy som o tom nepočul) rád by som vedel ako sa k nemu dopracovať a prípadne mu zaplatiť za čas ktorý musí osobne stráviť na úradoch. 
Kompetentný kolega na UPSVaR v TN má dovolenku a na mail mi doteraz neodpovedal. Mal mi poslať niekoľkostranový dokument. Ani celková komunikácia za veľa nestojí. 

Viem že príspevok na vytvorenie pracovného miesta sa vyslovene netýka zamestnania šofér ani závozník. 
Neviem či to však platí aj pre vytvorenie PM pre znevýhodnených občanov a ZŤP nad 70%.

Ďakujem

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Dobrý deň

Rád by som vedel ako sa k príspevku dopracovať

Navštívte spolu s Vaším budúcim zamestnávateľom, alebo nech zamestnávateľ navštívi sám UPSVaR v mieste bydliska oddelenie Služieb zamestnanosti, pýtajte sa na podporu zamestnávania ŤZP občanov na trhu práce a tam Vám majú poskytnúť informácie o postupe.

eporadca povedal(a)...

Ak chcete vedieť o možnostiach tak:

http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych-opatreni-na-trhu-prace/podpora-zamestnavania-obcanov-so-zdravotnym-postihnutim.html?page_id=13317

eporadca povedal(a)...

Vypichnem niektoré body:

Ktorý na zriadené pracovné miesto v chránenej dielni alebo na chránenom pracovisku prijme do pracovného pomeru uchádzača o zamestnanie, ktorý je občanom so zdravotným postihnutím, vedeného v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej jeden mesiac, ak zamestnávateľ o príspevok písomne požiada.


Príspevok poskytuje zamestnávateľovi úrad, v ktorého územnom obvode sa zriadi chránená dielňa alebo chránené pracovisko. Súčasťou žiadosti o poskytnutie príspevku je podnikateľský zámer, ktorého náležitosti určí ústredie vnútorným predpisom a kalkulácia predpokladaných nákladov na zriadenie chránenej dielne alebo chráneného pracoviska. Príspevok sa poskytuje na základe písomnej dohody o poskytnutí príspevku uzatvorenej medzi úradom a zamestnávateľom.

eporadca povedal(a)...

súbory na stiahnutie

http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych-opatreni-na-trhu-prace/podpora-zamestnavania-obcanov-so-zdravotnym-postihnutim/prispevok-na-zriadenie-chranenej-dielne-alebo-chraneneho-pracoviska-56.html?page_id=13090