VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/01/03

Facebook

Rodičia mi zakazujú "sedieť" na facebooku, vraj je to nebezpečné a račej mám čítať knižky.  To je už nemoderné. Téma dňa - to novinky na facebooku. kde je pravda?  Magda

14 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Úmysel je podľa môjho názoru na prvom mieste. Sociálne siete vrátane facebooku môžu byť na prínos, ale aj na stratu užitočného času a na zlo. Tak ako aj elektrina -je dobrá alebo zlá?
Sú elektrické kreslá, ale aj elektrické svietidlá pre čítanie, či elektrické ohrievače. To iste platí celkovo pre internet. Pozerať je potrebné hlavne na to, na čo sa používa. A myslím, že rodičia vidia problém práve v množstve pohlteného času a nebezpečenstve na facebooku. Je už len na tebe, či sa k veci postavíš tak, že budete hľadať spoločné východisko. Uznáš pripomienky rodičov a budeš dbať o správny úmysel /pozdraviť pravých priateľov, zagratulovať k meninám,narodeninám,k narodeniu dieťaťa, odpovedať na podstatné správy/ a to všetko v časový limit, aby účel neminul cieľ a aby si mala čas aj na knihu a iné veci ktoré ti plnohodnotne pomôžu stráviť deň.A rodičov poprosíš o dôveru v tomto smere, ktorú nesmieš využiť a stratiť.
Ale to je len môj súkromný názor. Sú aj iné indikátory prečo áno a prečo nie. /vek, hrozba dobrého zabezpečenia informácii o osobe, strata súkromia atď / Andrej

eporadca povedal(a)...

Fenomén menom Facebook
Kedysi sa hovorilo, že ak nemáte firemnú internetovú stránku, tak vaša firma v podstate neexistuje. Dnes sa zvykne hovoriť, že ak nie ste na Facebooku, tak akoby ste neexistovali. Fenomén Facebook. Kde vznikol, aký je a aké so sebou prináša riziká?

http://pocitace.sme.sk/c/5632496/fenomen-menom-facebook.html#ixzz1iVIZQbZl

Anonymný povedal(a)...

Facebook je dobrá vec, keď sa správne a správny čas využíva. Lebo pokiaľ niečo hľadáme alebo podáme známym informáciu na facebooku - to nie je nič zlé. Ale aj medzinárodné prieskumy dokazujú, že vo všeobecnosti ľudia veľmi málo čítajú, stráca sa komunikácia medzi ľuďmi. Je to dôsledok PC komunikácie, ľudia málo komunikujú medzi sebou. To všetko prispieva k vzniku depresií, pocitu osamelosti a smútku. A takisto zdravotné hľadisko sedenia pri PC a facebooku nie je nezanedbateľné. Deti málo športujú, viac uprednostňujú sedenie pri počítačí. A tak sa znižuje imunita, chýva im pohyb na čerstvom vzduchu, atď. A ešte k čítaniu - možno by ste boli prekvapení ako čítaJú mnohí stredoškoláci - je to na zaplakanie. To je dôsledok nezáujmu o čítanie. Všetko s mierou ! Peter

Anonymný povedal(a)...

Mám kamarátku ktorá má 2deti vo veku 15 a 16 ktoré často sú na počítači.Veľmi často pozerajú na svojich priateľov na stránke (Facebook)ktorá sa na nich niekedy hnevá lebo pozerajú stránky ktoré nie sú pre nich určené. Z druhej stránky je tam veľa zaujímavého.

Anonymný povedal(a)...

Sú ľudia ktorý často sedia pred počítačom a nevšímajú si čas ako rýchlo to zbehne.Potom si uvedomia že už sú tam veľmi dlho .Viem že je tam veľa zaujímavého ale treba sa ísť prejsť vonku na svieži vzduch.Viem že mate veľa kamarátov z ktorými sa chcete rozprávať .Zo zdravotného hľadiska niektorých kamarátov bolia oči aj chrbtica.A treba ho trochu vypnúť .

eporadca povedal(a)...

Samostatnou kapitolou internetu je iste bezpečnosť. Všeobecne je známe, že ľudia jej nevenujú dostatočnú pozornosť, o čom svedčia neustále plné IT fóra, na ktorých hľadajú pomoc so zavíreným počítačom. Dnes už ale bezpečnosť dát nemusí znamenať len klasické infiltrácie ako napr. trójske kone a červy. Dáta na vašom disku nemusia vôbec zmiznúť. Ako už býva zvykom, hackeri a útočníci idú tam, kde zacítia obete. No a tých je v súčasnosti najviac na Facebooku. Nemusia pri tom ani myslieť na to, či sú tam mladí alebo starí. Jednoducho je tam pomaly každý. Stačí len zvoliť správnu zbraň a ide sa. Facebook bol za bezpečnostnú stránku pomerne dosť kritizovaný.
Facebook v stanovisku napísal: „Používatelia Facebooku sú vlastníkmi ich informácií a majú právo rozhodnúť sa, ktoré z nich sprístupnia, komu a kedy chcú.
zdroj: http://pocitace.sme.sk/c/5632496/fenomen-menom-facebook.html#ixzz1iVInmMZx

eporadca povedal(a)...

Fenomén „F“ ukrajuje z nášho voľného času a súkromia. To sa týka predovšetkým mladších ročníkov, čo dokumentuje aj spomenuté video.

Žráčom času sú aj hry, ktoré sú pre svojich vývojárov solídnym zdrojom financií. Hrozí tak nielen už mnohokrát spomínaný vplyv na zdravotný stav ľudí, ale aj na ich skutočné sociálne kontakty a komunikáciu s ďalšími ľuďmi.

Pozitívum je v ľahšom spojení so známymi, ktorých sme dávno nevideli a nemáme na nich kontakt.
V oblasti biznisu sa firmám otvorili nové možnosti marketingu.

zdroj: http://pocitace.sme.sk/

eporadca povedal(a)...

Facebook zhoršuje prospech až o 20 percent

Štúdia psychológov tvrdí, že Facebook a štúdium nejdú dohromady. Študenti, ktorí venujú svoj čas sociálnym sieťam majú až o pätinu horší prospech ako tí, čo to ignorujú. Na vine sú ich návyky pri učení.

Facebook bežiaci nepretržite na počítači vyrušuje a narúša koncentráciu rovnako, ako IM softvéry pre četovanie. Študent sa iba s námahou môže sústrediť na svoju prácu rovnako, ako úradník v kancelárii.
Technológie nás okrádajú o čas a znižujú našu produktivitu. Tým, že sa venujeme viacerým úlohám súčasne, robíme viac chýb a mozog sa nedokáže poriadne sústrediť.
zdroj. http://www.extreme.estranky.sk/clanky/clanky/pozor---nebezpecny-facebook-___.html

eporadca povedal(a)...

Facebook vyzradí vašu adresu a telefónne číslo

Facebook opäť zmenil pravidlá, ktoré sa týkajú súkromia informácií uložených na jeho serveroch. K vašej adrese a telefónnemu číslu sa prepracuje ľubovoľná aplikácia, ktorej to povolíte. Hoci v zmätku bez čítania toho, čo od vás očakáva.

Hráte na Facebooku hry a bez čítania odklikávate prístup k vášmu účtu? Ak sa vo výzve objaví dopyt po prístupe k vašej adrese a mobilnému číslu, pustíte ich do sveta. A to aj v prípade, ak ste nastavili súkromie tak, aby zostali utajené.

Na zmenu upozornil server Sophos.com, ktorý upozorňuje na to, že môžeme očakávať prílev aplikácií, ktoré sa budú snažiť vybudovať databázu z kontaktov, ktoré získajú hlúposťou používateľov.
Pre marketingové firmy to znamená, že získajú nové objekty pre otravovanie.
zdroj:http://www.extreme.estranky.sk/clanky/clanky/pozor---nebezpecny-facebook-___.html

Anonymný povedal(a)...

Mám doma počítač ktorý využívam veľmi často na internete si pozriem čo mi píšu kamaráti .Sú tam dobré stránky ktoré sa dajú využiť na projekty v organizáciach ktorím to veľmi pomôže.Vo firmách pracujú stále. Ak prídu domov potrebujú si oddýchnuť .

Anonymný povedal(a)...

Bývam na dedine a nemám kam ísť vonku tak si zapnem počítač a dám si na internet a hrám hry ktoré mám tam. Ak ma to už nudí si pozriem kto mi píše niečo nové.Sú tam stránky ktoré často používam a zabávam sa na nich. Rada počúvam hudbu.

Anonymný povedal(a)...

Ešte študujem a veľmi mi pomáha počítač ak potrebujem niečo stiahnuť.Na niektorých školách miesto učebníc používajú počítače určené len na vyučovanie.Rodičia ak som doma mi nedovolia pozerať stránky na internete ktoré sú pre dospelých.Mám veľa kamarátov z ktorými sa stretávam a píšeme si.

Anonymný povedal(a)...

Rodina pracuje a žije v zahraničí.Ak chceme sa rozprávať tak cez počítač.Niekedy si posielame poštou fotky ich celej rodiny.Ale teraz sa rozprávame cez počítač a je to jednoduché.Dozvieme sa čo nového majú doma aké zľavy v obchodoch sú. A či sú zdravý .

Anonymný povedal(a)...

Pochádzam blízko Prešova.Veľa krát som sa stretla z kamarátmi a jedného čo je mi viac ako kamarát.Často sa nevidíme preto lebo chodí do roboty. Na týždeň do Košíc.Ak má voľno píšeme si správu navzájom.Ak som sama doma pozriem si na internete nové veci ktoré by som využila v živote.Počúvam pesničky a hľadám si nových priateľov .Nezáleží ako vyzerajú ale čo majú v srdci a sú úprimný k druhým ľudom .Pozdravujem všetkých dobrých ľudí .Karin