VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/11/25

Otvorený Priestor Integrácii


 Máte záujem o takéto stretnutia? 

3 komentáre:

eporadca povedal(a)...

PREŠOV: Projekt PKO integruje zdravých a hendikepovaných umelcov

PREŠOV 18. júna (SITA) – Park kultúry a oddychu v Prešov počas najbližšieho týždňa od 20. do 24. júna sústredí svoje aktivity na pomoc ľuďom s rôznym hendikepom. Ide o cezhraničný projekt s poľským mestom Nowy Targ nazvaný Otvorený priestor integrácii, na ktorý získala slovenská strana 28 675 eur. Prešovské PKO má na starosti viac terapeutickú časť, Poliaci sa zamerajú na kultúrnu činnosť. Partnerom projektu je aj Prešovský samosprávny kraj.

Ako informoval riaditeľ prešovského PKO Emil Chlapeček, časť peňazí je určená na technickú základňu, vďaka čomu budú môcť zabezpečiť do sály Čierneho orla rampu pre imobilných hostí. Významnú časť financií však pohltia spoločné akcie s postihnutými.
V pondelok 20. júna ich zavedú do prešovského Planetária a stretnú sa s poľskými účastníkmi na pracovnom stretnutí. V priebehu týždňa predstavia aktivity a práce klientov s telesným postihnutím z občianskeho združenia Barlička. Navštívia Galériu Abilympiáda, ktorá má v podtitule heslo umenie bez bariér a spravuje ju ZOM - občianske združenie ľudí zo zdravotným postihnutím. Svoju činnosť predstavia v ďalších dňoch klienti Spojenej školy internátnej v Prešove a Chránenej dielne DUHA z Vranova nad Topľou. Všetky organizácie združujú ľudí so zdravotnými problémami, ktorí sa venujú niektorému druhu umenia.
zdroj. http://udalosti.noviny.sk

eporadca povedal(a)...

pokračovanie...
Folklórny súbor Šarišan, ktorý pracuje pri PKO, vystúpi v stredu s celovečerným programom Na dachu ja, výťažok z benefičného koncertu venujú členovia súboru Únii nevidiacich a slabozrakých na ich činnosť. Vo štvrtok popoludní bude na prešovskom námestí spoločný koncert všetkých účastníkov projektu, s ktorými vystúpia aj folkloristi zo Šarišanu a jeho mladšej odnože Šarišančeka. V piatok čaká účastníkov projektu turistický poznávací deň cez Pieniny a Červený Kláštor do poľského Noweho Targu.

Ako uviedol Chlapeček, projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátnym rozpočtom v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013.
zdroj: http://udalosti.noviny.sk

eporadca povedal(a)...

Otvorený priestor integrácii, 20.-24. jún 2011,
Spolufinancované Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja
a štátnym rozpočtom v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko - Slovenská republika 2007-2013.