VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/12/28

Pomocník

Čo na to poviete? Skvelý pomocník.

5 komentárov:

eporadca povedal(a)...

Firma Karman - USA / pri Los Angeles info001@karmanhealthcare.com
http://karmanhealthcare.com

Power Stand-Up XO-101 - mechanický vozík s vertikalizáciou -
Power Stand-Up XO-202 - elektrický vozík s vertikalizáciou

Anonymný povedal(a)...

Z toho množstva pomôcok, ktoré sa vyrábajú, testujú sa mi tento vidí najpraktickejší. Spomínam si aj na terénny vozík na diaľkové, ďalej na mechanický do lesa ovládaný pomocou pák na stranách . Ale poväčšine ich testovali ľudia bez zdravotného postihu- neviem posúdiť nakoľko by boli tie stroje užitočné pre cieľovú skupinu.Ale je dôležité, že sa ľudia tomu venujú a chcú zlepšiť kvalitu života všetkým , klobúk dole. Andrej

Anonymný povedal(a)...

Je to výborná pomôcka pre imobilných občanov, určite v mnohých krajinách možno nejakou čiastkou prispieva aj zdravotná poisťovňa. Myslím si, že pre osamelo žijúceho človeka bez asistenta, to občas môže byť aj riskantné. Poznám vertikalizačné zariadenie Smovie, a vždy je nutný dohľad druhej osoby pri pohybe zdravotne postihnutého. Funguje ako elektrický vozík a má aj určitú rýchlosť. Myslím, že pri ťažkých zdravotných postihoch to nie je veľmi využiteľné. Mária

eporadca povedal(a)...

Zopar slov o vertikalizácii
Vertikalizácia – povybová liečba musí smerovať k tomu aby pacient bol na úkon vertikalizácie pripravený. Nemalo by chýbať vertikalizačné lôžko. Vertikalizáciou stimulujeme impulzy, spomaľujeme demineralizáciu, zlepšujeme venóznu a lynfatickú drenáž (prevencia trombóz). Počiatočný ortostatický kolaps predchádzame bandážovaním dolných končatín a postupným menením sklonu lôžka.
zdroj.internet

eporadca povedal(a)...

Na Slovensku je dostupný QUICKIE Smove - http://www.letmo.sk
Stáť a byť mobilný – s invalidným vozíkom je to hračka. Predstavujeme Vám nový stavací invalidný vozík s elektrickým pohonom, ktorý Vám umožní pozerať sa na veci „s nadhľadom“.

Terapeuti sa pokúšajú dosiahnuť priaznivejšieho pomeru medzi státím a sedením handicapovaných. Proces vertikalizácie je však často veľmi komplikovaný a behom státia robí klienta nepohyblivým. Splnia sa tým síce základné myšlienky medicíny, ale bokom zostávajú psychické a sociálne požiadavky užívateľa.