VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2011/12/14

Posudok o odkázanosti

Dobrý deň,  Je možné  umiestniť do sociálneho zariadenia  klienta, ktorý nebol posúdený na odkázanosť?  Ako sa dopracujem k posudku odkázanosti? Vôbec tomu nerozumiem, tak prosím o vysvetlenie. Ďakujem, Žofia

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Je možné umiestniť klienta aj bez posúdenia zdravotného stavu sociálneho odboru samosprávou ako samoplatcu. Platba je potom spravidla dvojnásobná.

eporadca povedal(a)...

Lekárskou posudkovou činnosťou sa určuje stupeň odkázanosti fyzickej osoby na pomoc inej osoby na účely rozhodovania odkázanosti klienta na konkrétnu sociálnu službu, o ktorú požiadal.
Až následne po vydaní rozhodnutia o odkázanosti na sociálnu službu, môže občan žiadať o poskytnutie sociálnej služby, resp. o uzatvorenie zmluvy o poskytovaní sociálnej služby.
zdroj: http://www.employment.gov.sk

eporadca povedal(a)...

Postup je nasledovný:

1. občan požiada oposúdenie odkázanosti na konkrétnu sociálnu službu (uvedenú v § 34 až 41), vsúlade s § 92 ods. 2 sa obci podáva žiadosť oposúdenie odkázanosti na opatrovateľskú službu, prepravnú službu, sociálnu službu vzariadení pre seniorov, vzariadení opatrovateľskej služby avdennom stacionári;

2. obec vykoná lekársku posudkovú činnosť avypracuje lekársky posudok vsúlade s § 49,

3. obec vykoná sociálnu posudkovú činnosť avydá sociálny posudok vsúlade § 50,

4. na základe lekárskeho asociálneho posudku obec vydá posudok oodkázanosti na sociálnu službu vsúlade s § 51,

5. na základe posudku oodkázanosti na sociálnu službu obec/starosta vydá rozhodnutie otom, či občan je alebo nie je odkázaný na sociálnu službu.

6. ak je rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu právoplatné, občan môže požiadať o uzatvorenie zmluvy o poskytovaní sociálnej služby.
zdroj: http://www.employment.gov.sk