VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/05/17

Doplatok k invalidnému vozíku

Dobrý deň.  Mám ZŤP syna a ten nutne potrebuje nový vozík. Špeciálny a  to je ten problém - treba uhradiť doplatok. Poradte mi prosím, na koho mám sa obrátiť o podporu? Veľmi mi pomôžete. Ďakujem. Janka

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Možne alternatívy:
Sponzorstvo: osloviť firmy, podnikateľov, známe osoby, poslancov mesta a požiadať ich o pomoc pri doplatku na vozík.
Informovať sa v nadáciách o možnom postupe.
Alebo darcovská sociálna sieť.
http://www.dobrakrajina.sk/
Veľa úspechov a hlavne ten jediný, aby to vyšlo a pomohlo.

eporadca povedal(a)...

http://www.livkanf.szm.sk/ziadost.php
PODÁVANIE ŽIADOSTÍ

Rodinám s deťmi postihnutými DMO a inak zdravotne postihnutými poskytujeme finančné príspevky na základe podaných žiadostí.
Milí rodičia, pri žiadaní o finančný príspevok Vám odporúčame postupovať podľa nasledujúcich krokov:
Na kontaktnú adresu neinvestičného fondu pošlite žiadosť o preplatenie liečenia alebo zdravotníckej pomôcky spolu s nasledujúcimi dokumentami a údajmi:
Originál faktúry o zaplatení,ktorá je vystavená na meno postihnutej osoby
Prefotený preukaz ZŤP
Prefotenú správu od odborného lekára (neurológa) o diagnóze dieťaťa
Dátum narodenia dieťaťa, číslo účtu, na ktorý bude v prípade kladného vybavenia žiadosti zaslaný finančný príspevok a kontaktnú emailovú adresu, prípadne telefónne číslo.
Správna rada neinvestičného fondu zasadá raz štvrťročne. Na základe doručených žiadostí, spĺňajúcich všetky horeuvedené podmienky, rozhoduje o pridelení finančných prostriedkov.

UPOZORNENIE: Finančné prostriedky sa neposkytujú vopred, ale až po zakúpení zdravotníckej pomôcky alebo po absolvovaní liečenia.

eporadca povedal(a)...

výber...
VOZIČKÁR trvale odkázaný na invalidný vozík potrebuje vozík odpovedajúci potrebám jeho zdravotného stavu, ktorý spĺňa kritéria správneho sedenia a svojou funkčnosťou podporuje aktivity pacienta!
Ministerstvo zdravotníctva od 01.10.2007 podstatne zvýšilo výšku doplatku od pacienta na zdravotnícku pomôcku a neustále ju odvtedy zvyšuje v každom aktualizovanom zozname ZP (k 01.01.2008, 01.04.2008) plne alebo čiastočne hradených zo zdravotného poistenia a úhradu zo zdravotného poistenia (UZP) znižuje.

Vozík nie je luxus ale každodenná pomôcka pre život postihnutej osoby! Sociálny a solidárny štát by mal túto skutočnosť vziať na vedomie, a urobiť voči nám ústretový krok „zrušiť doplatky na vozíky“! Tak by bola odstránená diskriminácia, ktorá je na nás páchaná z dôvodu nevytvárania rovnakých príležitostí ako majú zdraví spoluobčania.
zdroj: POSÚDENIE VÝŠKY DOPLATKU OD PACIENTA a ÚHRADY ZDRAVOTNEJ POISŤOVNE NA ZDRAVOTNÍCKU POMÔCKU

eporadca povedal(a)...

Konto nádeje
je verejná zbierka Slovenskej televízie, ktorej výťažok je určený na humanitnú pomoc zdravotne postihnutým a sociálne odkázaným deťom.
adresa: RTVS
Konto nádeje
Mýtna 1
817 55 Bratislava

eporadca povedal(a)...

Detský fond Slovenskej republiky
KONTO BARIÉRY
PRISPELO NA POMÔCKY
DEŤOM A MLADÝM ĽUĎOM
SO ZDRAVOTNÝM POSTIHNUTÍM
CELKOVO 457.323 € (13,77 MIL. SK)
(DO NOVEMBRA 2010)
Detský fond Slovenskej republiky
Radničné nám. 1
821 05 Bratislava
Slovenská republika
+421/2/43 63 43 54
+421/2/43 42 26 34
dfsr@dfsr.sk
www.dfsr.sk

eporadca povedal(a)...

Kontakt:
NADÁCIA TV JOJ, Brečtanová 1, 831 01 Bratislava, e-mail: nadacia@joj.sk, web: www.nadacia.joj.sk

Nadácia TV JOJ vznikla v roku 2007 na podnet moderátorov a reportérov TV JOJ, ktorí prostredníctvom spravodajstva každý deň sledujú ľudské príbehy. Snaha pomôcť týmto ľuďom a nesmierna solidarita divákov z celého Slovenska nás priviedla k myšlienky založiť nadáciu, ktorej krédom sa stala idea „Pomáhame tým, ktorí sa snažia“. Tú rešpektujeme dodnes.
Organizujeme celonárodné charitatívne zbierky. Vďaka obrovskej ľudskej solidarite ľudí z celého Slovenska dokážeme v krátkom čase organizovať významné charitatívne zbierky na pomoc ľuďom, ktorých pripravili o domov povodne, či ktorým zmenil život tragický okamih alebo zákerná choroba.
Podporujeme mladé športové talenty z celého Slovenska. Každoročne spolupracujeme s najväčšími osobnosťami slovenského športu a moderátormi športovej redakcie pri výbere športových talentov vo veku 10- 15 rokov. Vďaka príspevkom partnerov podporujeme talenty z rôznych regiónov Slovenska, mnohí z nich nás raz budú reprezentovať na Olympijských hrách, či Majtrovstvách sveta.
zdroj:http://nadacia.joj.sk/kontakt.html