VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/03/07

Zaujímavé príbehy

Zázrak! Roky ochrnutá cyklistka sa postavila na nohy a chce na olympiádu! E-poradca

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

25.11.2011 21:10 | Norbert Kral
Monique van der Vorstovú (27) "vytiahla" z invalidného vozíka paradoxne hrozivá nehoda. Pozrite sa, ako po rokoch na invalidnom vozíku táto mimoriadne úspešná paralympionička, dokáže kráčať po vlastných a chce súťažiť na riadnom bicykli.
Mladá, iba 27-ročná Holanďanka Monique van der Vorstová, nemá veru jednoduchý život. Už pred 13 rokmi jej ochrnula jedna noha od pása dole, pričom sa tak stalo jednej rutinnej operácii. Žene mali operovať pás, respektíve boky, ale počas zákroku, sa jej poškodil jeden nerv.
zdroj: http://www.sportovenoviny.sk/ostatne/cyklistika/2011-11-25/clanok-17968-zazrak-roky-ochrnuta-cyklistka-sa-postavila-na-nohy-a-chce-na-olympiadu

eporadca povedal(a)...

pokračovanie...
Zázrak sa stal vlani
Vorstová sa ale nevzdala a neupustila od svojej ambície, stať sa profesionálnou športovkyňou. A tak len za pomoci rúk začala svoj špeciálne upravený bicykel poháňať na súťažiach. A bola mimoriafne úspešná: získala šesť európskych a tri svetové tituly.
O niekoľko rokov neskôr, v roku 2008, ženu postihla autonehoda, poranila si chrbticu a odvetdy mala ochrnuté už obe nohy. Napriek tomu sa Vorstová ešte v tom istom roku dostala do paralympijského cyklistického výberu a pre svoju krajajinu získala hneď aj dve strieborné medaily.
Zázrak sa stal vlani, navyše pri príležitosti ďalšej nehody, ktorú táto Holanďanka mala. Vorstová sa počas jedného z tréningov na Mallorce zrazila s jedným spolusúťažiacim z tímu a spadla zo svojho bicykla. A naozaj zázračným spôsobom táto kolízia športovkyni nepriťažil, ale práve naopak, vylepšila jej zdravotný stav.

eporadca povedal(a)...

V súčasnosti opäť trénuje na bicykli, tentoraz na normálnom

V prvom momente sa samozrejme každý vystrašil, nohy ženy po poslednej nehode zasiahol kŕč a týždne ležala v nemocnici so strašnými bolesťami. V júni 2010 však cyklistka pocítila akési brnenie v pravej a čoskoro aj v ľavej nohe. Lekári okamžite žene nariadili fyzioterapiu a neuveriteľné sa stalo skutočnosťou: Monique sa po dlhých cvičeniach mohla opäť postaviť na vlastné nohy. Presne vlani v 20. novembra žena urobila prvé kroky.
"Je to neopísateľný pocit opäť stáť na oboch vlastných nohách a môcť sa pozrieť ľuďom do očí po toľkých rokoch, ktoré som strávila na invalidnom vozíku," povedala šťastná žena.
Monique v súčasnosti opäť trénuje na bicykli, tentoraz však už na normálnom. To však nie je všetko: tento týždeň sa dostala aj do skupiny profesionálnych cyklistiek. Jej veľkým snom je to, aby mohla reprezentovať svoju krajinu na olypiáde v roku 2016. Informácie zverejnil prtál blikk.hu.

Anonymný povedal(a)...

Tak to je veľmi zaujímavý a hlavne pozitívny príklad .A