VITAJTE V E - PORADNI.

Vitajte!

Máte problém, potrebujete radu, vysvetlenie alebo chcete zverejniť svoje skúsenosti a názory?

Tak Ste na správnom mieste. Sme tu pre Vás.

Píšte....

2012/03/01

Vertikalizačné zariadenie Erigo

Viete niekto o vertikalizačnom zariadeniu Erigo ? nachádza sa vôbec taký pristroj na Slovensku?  Miša

4 komentáre:

eporadca povedal(a)...

Môžete si pozrieť link o Erigu

http://www.youtube.com/watch?v=i65K95FhB94

eporadca povedal(a)...

Erigo má k dispozicii OZ Barlička Prešov
Je to terapeutický stôl s možnosťou vertikalizácii a dynamickým systémom simulácii pohybu kráčania stepping/.

Koncepcia stimulácii pacientov s neurologickými poruchami vznikla v 90-tych rokoch . Potvrdilo sa, že pohyb imitujúci kráčanie počas vertikalizácie nielen stimuluje prvotné pohybové centra nervovej sústavy, ale aj redukuje nevhodné obehové reakcie u pacientov v trakte vertikalizácie.

Erigo spája tri druhy terapie: vertikalizácia – v rozsahu od 0 -80 stupňov, intenzívna kinezioterapia / liečba pohybom /, cyklické zaťažovanie a odľahčovanie dolných končatín .
Zakúpením vertikalizačného zariadenia ERIGO a jeho denným využívaním u našich imobilných klientov a členov, by sa mala zlepšiť nielen motorická časť ich zostatkových pohybových schopností, ale odľahčením niektorých častí tela, správnym polohovaním, relaxáciou očakávame , že dôjde k zlepšeniu koordinácie celého organizmu.
zdroj:
http://www.barlicka.com/erigob.html

eporadca povedal(a)...

pokračovanie...
Dôvodom na zakúpenie je nedostatok špecializovanej rehabilitačnej techniky a zariadení pre našu špecifickú skupinu členov a klientov. Zariadenia, ktoré máme k dispozícii, sú doplňované postupne, realizáciou a plnením grantov.
Vzhľadom na to, že obsluha ťažko telesne postihnutých klientov je veľmi náročná, veľkým prínosom pre nich, pre zlepšenie ich zdravotného stavu a pohybových schopností, by bol aj nácvik chôdze na vertikalizačnom zariadení ERIGO firmy HOCOMA. http://www.hocoma.ch/en/products/erigo/

eporadca povedal(a)...

Väčšina z nich má aj poruchy rovnováhy, a preto vertikalizácia na tomto zariadení je pre nich veľmi výhodná a podporuje aspoň čiastočné zlepšenie alebo aspoň nezhoršovanie zdravotného stavu.
Vďaka zakúpeniu ERIGO dôjde k rozšíreniu, skvalitneniu a zmodernizovaniu nami poskytovaných rehabilitačných služieb pre ťažko a kombinovane postihnuté deti, mládež a dospelých s využitím pre všetkých hendikepovanych.
Aj keď sú v prešovskom kraji, ale aj v meste Prešov viaceré sociálne zariadenia, sme ojedinelé zariadenie a to tým, že imobilným klientom poskytujeme komplexné služby a to nielen sociálne, ale aj pracovno-poradenské, tiež pracovno-rehabilitačné..
http://www.barlicka.com/erigob.html